13 Eylül 2012 06:43

Karlıova'da en az 33 kişi gözaltında

Karlıova'da, BDP binası, belediye hizmet binası ve çok sayıda eve düzenlenen baskında aralarında Karlıova Belediye Başkanvekili Selim Yıldırım, BDP üyeleri ve Taşlıçay Köyü korucularının da bulunduğu en az 33 kişi gözaltına alındı.Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde, sabah saatlerinde eş zamanlı olarak B

Karlıova'da en az 33 kişi gözaltında
Paylaş


Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde, sabah saatlerinde eş zamanlı olarak BDP Karlıova İlçe binası, Karlıova Belediye binası, BDP'li yönetici ve belediye meclis üyelerinin evleri, bir çok ev ve köylere baskın düzenlendi. Polis ve jandarmanın birlikte düzenledikleri baskınlarda aralarında BDP Karlıova eski İlçe Başkanı Şemsettin Özer, Karlıova Belediye Başkanvekili Selim Yıldırım, Belediye Meclis Üyesi Reşit Özen ve Nevzat Azak, BDP'li üye Ümit Öz, Ekrem Tiryaki, Ferhat Karadağ, Şehmuş Kahraman, 75 yaşındaki Mehmet Zeki Sayak, Kadri Sayak, Şemsettin Özen, Mustafa Bahşi, Ekrem Bahşi, Halit Karabağ, Selim Barabağ, Cedris Karabağ, İbrahim Karabağ, Vahyetin Karabağ, Lütfi Karabağ, Mehmet Karabağ, Ramazan Karabağ, Ferhat Karabağ, Mahmut Karabağ, Ümit Karabağ, Durmuş Karabağ, Ferit Karabağ, Deniz Karabağ ve Taşlıçay Köyü korucuları Fikri Oral, Hacı Aydar ve Metin Köylü'nün de aralarında bulunduğu en az 33 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gözaltı gerekçeleri ise öğrenilemedi. Belediye ve BDP ilçe binalarında süren aramalar sonlandırılırken, ilçe halkı ise alanlara çıkarak gözaltıları protesto etti. İlçe Kaymakamlığı önünde başlayan oturma eylemi sürerken, polis ve jandarma Kaymakamlık binası çevresinde geniş önlem aldı. Karlıova ilçesinin Belediye Başkanı Ferit Çelik, daha önce "KCK" soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. (Bingöl/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yargılama sembolik bile değil

SONRAKİ HABER

A.Ü'de Davut Aydın 'terörü'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...