13 Eylül 2018 13:14

Soma katliamı davasında temyize gidildi

Soma Katliamı’yla ilgili kararın açıklanmasının ardından 14 sanığın avukatları ile madenci ailelerinin avukatları bir üst mahkemeye başvurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı’yla ilgili açılan davada kararın açıklanmasının ardından 14 sanığın avukatları ile madenci ailelerinin avukatları bir üst mahkeme olan İzmir’deki Bölge Adliye Mahkemesine temyiz başvurusunda bulundu.

13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından açılan dava geçtiğimiz temmuz ayında sona ermiş, 14 sanığa çeşitli cezalar verilirken 37 sanık ise beraat etmişti.

AİLELERİN AVUKATLARI HAREKETE GEÇTİ

Gerekçeli kararın açıklanmasından sonra hem sanık avukatları, hem de mağdur ailelerin avukatları cezalara itirazda bulunmak için harekete geçti. Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın avukatı başta olmak üzere ceza alan tüm sanıkların avukatları ile madenci ailelerinin avukatları İzmir Bölge Adliye Mahkemesine temyiz başvurusunda bulundu. Dosya üzerinden davayı inceleyecek olan Bölge Adliye Mahkemesinin, gerekli gördüğü takdirde duruşmayı sanıklı da yapabileceği ifade edildi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya’da ELN 6 rehineyi daha teslim etti

SONRAKİ HABER

Şarbonda bilgi verilmemesi endişe yaratıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...