13 Eylül 2018 12:41

Engelsiz Filmler Festivali’nde beş film yarışacak

Engelsiz Filmler Festivali’nde bu yıl 2017 yapımı 5 yerli sinema filmi 'Engelsiz Yarışma' için yarışacak.

Sofra Sırları filminden

Paylaş

Bu yıl altıncı kez izleyiciyle buluşacak olan Engelsiz Filmler Festivali’nde, ulusal ve uluslararası birçok festivalde yer alan 2017 yapımı 5 yerli film ödül için yarışacak. “Engelsiz Yarışma”  kategorisinde bu yıl Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey”, Emre Erdoğdu’nun “Kar”, Tolga Karaçelik’in “Kelebekler”, Ümit Ünal’ın “Sofra Sırları” ve Tayfun Pirselimoğlu’nun Yol Kenarı” filmleri jüri ve sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Engelsiz Yarışma’nın bu yılki jürisinde ise Oyuncu Nursel Köse, Yönetmen Ramin Matin ve Sinema Yazarı Murat Özer yer alıyor. Beyazperde’nin önemli isimlerinin belirleyeceği en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve  seyirci özel ödülü, 20 Ekim Cumartesi akşamı Goethe-Institut Ankara’da düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.

Engelsiz Filmler Festivali bu yıl, 8-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu (SineBu), 12 - 14 Ekim tarihleri arasında Eskişehir’de Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi (Kırmızı Salon), 17 - 21 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut’te gerçekleşecek. Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Emre Belözoğlu'nun 3 maçlık cezası 2'ye indi

SONRAKİ HABER

BM: Gazze’deki durum felaket

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...