13 Eylül 2018 08:01
Son Güncellenme Tarihi: 13 Eylül 2018 09:54

İstanbul'a şiddetli yağış geliyor, AKOM'dan 'trafiğe çıkmayın' uyarısı

Meteoroloji, İstanbul'da akşam saatlerinde yağış başlayacağını yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini duyurdu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İstanbul'da bu akşam saatlerinde başlayacak yağmurun yarın öğle saatlerine kadar çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, tüm birim sorumlularını toplayarak beklenen sağanak geçişlerine karşı kriz yönetimi oluşturdu. Vatandaşlara trafiğe çıkmamaları, çıkmaları gerekli hallerde ise toplu taşıma araçlarını kullanmaları öneriliyor. 

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre,  yağışların akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttıracağı ve cuma günü akşam saatlerine kadar çok kuvvetli, kuzey bölgelerinde ise şiddetli olacağı, metrekareye 60-90 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlar, muhtemel su baskınları ihbarı için 153 Beyaz Masa ve itfaiyeyi arayabilecek.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul'da yerel olarak görüleceği tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, akşam saatlerinden sonra etkisini arttırması ve yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2), kuzey ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig'de 5. hafta maçlarının hakemleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan MB'ye: Faizi sen tespit edersin ama enflasyon kendi oluşur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...