13 Eylül 2018 07:49

Hulusi Akar: İdlib'e operasyon bölgeyi bir felakete sürükler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Rusya, İran ve müttefiklerimizle barış ve istikrarın getirilmesi, insani dramın engellenmesi için çalışıyoruz.

Fotoğraf: Abdulkadir Hüseyin Yıldırım/AA

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İdlib'de herhangi bir askeri operasyon, zaten problemli olan bölgeyi bir felakete sürükler" ifadelerini kullandı. Akar, "İdlib yeni bir krizin eşiğinde. Rusya, İran ve müttefiklerimizle barış ve istikrarın getirilmesi, insani dramın engellenmesi için çalışıyoruz" dedi. 

Akar, dün bazı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldiği yemekteki konuşmasında, uluslararası güvenlik ve istikrarın önemli risklerle karşı karşıya kaldığı bir dönemden geçildiğini belirtti.

Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Bakan Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'daki zirvede canlı yayında bir an önce ateşkes sağlanması çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"İdlib yeni bir krizin eşiğinde. Rusya, İran ve müttefiklerimizle bölgeye barış ve istikrarın getirilmesi ve insani bir dramın engellenmesi için yoğun çalışıyoruz. İdlib'de herhangi bir askeri operasyon zaten problemli olan bölgeyi bir felakete sürükler. Belirsizliklerin hakim olduğu bu dönemde ülkelerimiz arasındaki iş birliğini geliştirmeye büyük önem vermeli ve bu konuda istekli olmalıyız. Sadece birlikte hareket ederek hem bölgedeki hem de dünyadaki problemlere barışçıl çözümler bulabiliriz. Bazı ülkeler 'kimyasal silah kullanılırsa tepki vereceklerini' dile getiriyorlar. Ancak insanların sadece kimyasal silahlarla değil, konvansiyonel silahlarla da öldürülmesine karşı çıkmalıyız. Önemli olan radikallerle muhaliflerin ayrıştırılması. Bu da zaman alacak bir süreç. Bölgenin bombalanması sadece sivillerin zarar görmesine ve göç etmelerine değil, radikalleşmenin de artmasına neden olur." (AA)

ÖNCEKİ HABER

Tüpraş işçileri vardiya sisteminin değişmesine karşı iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesi iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...