12 Eylül 2018 16:16
Son Güncellenme Tarihi: 12 Eylül 2018 20:31

Türkiye'de tutuklu bulunan Alman vatandaşı serbest bırakıldı

Türkiye'de siyasi nedenlerle tutuklu bulunan bir Alman vatandaşı serbest bırakıldı ancak hakkında yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de siyasi nedenlerle tutuklu bulunan bir Alman vatandaşının serbest bırakıldığını ancak hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulduğunu açıkladı.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, kişisel verilerin gizliliğinden ötürü serbest bırakılan kişi hakkında daha ayrıntılı bilgi vermedi.

Sözcü, söz konusu kişinin serbest bırakılmasıyla Türkiye'de siyasi nedenlerle tutuklu bulunan Alman vatandaşlarının sayısının altıya düştüğünü söyledi.

Öte yandan Adebahr, geçen yıl Temmuz ayında bir Alman vatandaşının 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı haberini de doğruladı. Söz konusu kişinin, Gülen yapılanmasına yakın bir işverenler örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı belirtilmişti.

Adebahr, davada temyize gitme seçeneği bulunduğunu ve bu hakkın kullanılacağını söyledi. Sözcü'nün verdiği bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Heiko Maas geçen haftaki Türkiye ziyaretinde bu konuyu da gündeme getirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr’ın fiyat/özellikleri duyuruldu

SONRAKİ HABER

Altın eller hünerlerini Beyoğlu’da gösteriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...