12 Eylül 2018 14:25

BM’den Afrin raporu: Hastane, pazar yeri ve bazı evler vuruldu

Birleşmiş Milletler, Afrin operasyonundaki hava ve kara saldırıları ilişkin yayımladığı raporunda 'Hastane, pazar yeri ve bazı evler vuruldu' denildi.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Birleşmiş Milletler, Suriye’de işlenen savaş suçlarına ilişkin son raporunu açıkladı.

Raporda, Afrin operasyonundaki hava ve kara saldırıları incelendi; Afrin’deki ana hastane binasının, bir pazarın ve evlerin vurulduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Türk Hava Kuvvetleri, 20 Ocak’ta başlayan hava saldırılarını hayata geçirirken, uluslararası hukuku ihlal edecek şekilde, belirli saldırıları düzenlemeden önce gereken olası önlemlerin hepsini almamış olabilir.” Raporda, ÖSO mensuplarının ‘rastgele tutuklamalar ve gözaltılarla’ tanındığı belirtildi.

ŞAM’A KİMYASAL SUÇLAMASI

BM raporunda, Suriye topraklarında bu yıl düzenlendiği belirtilen kimyasal saldırılar da kapsamlı olarak ele alındı. Suriye ordusunun Guta’da ve İdlib’de bu yıl toplamda üç defa klor gazı saldırısı düzenlediğinin iddia edildiği raporda,  “Hükümet güçleri nisan ayında Doğu Guta’yı yeniden ele geçirebilmek için, yoğun sivil nüfus bulunan bölgelerde ayrım yapmadan bir dizi saldırı düzenledi; bunlar kimyasal silah kullanımını da kapsıyordu” denildi.

Raporda, İdlib’in kuzeydoğusundaki Sarakib bölgesinde de 4 Şubat günü ‘hükümet helikopterleri tarafından en az iki varil klor atıldığı’ belirtildi; en az 11 erkeğin yaralandığı bilgisi verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Geleceğimizden tasarruf etmiyoruz

SONRAKİ HABER

Menümüzde yok yok: Yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa