12 Eylül 2012 12:55

'Yaşasaydı okula gidecekti'

Bingöl’ün Yayladere ilçesinin Dalbasan köyünde meydana gelen patlamada iki kardeşten Ramazan Kızılgöz hayatını kaybederken, Ceylan Kızılgöz ağır yaralandı. Vücudunun her yerinde yaraları olan Ceylan Kızılgöz Fırat Üniversitesi Araştırma Hastahanesi’ne kaldırıldı. Hastahanede görüştüğümü

'Yaşasaydı okula gidecekti'
Paylaş

Bingöl’ün Yayladere ilçesinin Dalbasan köyünde meydana gelen patlamada iki kardeşten Ramazan Kızılgöz hayatını kaybederken, Ceylan Kızılgöz ağır yaralandı. Vücudunun her yerinde yaraları olan Ceylan Kızılgöz Fırat Üniversitesi Araştırma Hastahanesi’ne kaldırıldı. Hastahanede görüştüğümüz Kızılgöz’ün yakınları patlamanın dışardan getirilinen bir cisimden kaynaklandığını belirttiler.

Hastane önünde görüştüğümüz Ceylan Kızılgöz’ün ablası Fatma Kızılgöz patlama yaşandığı sırada evde olduğunu söyledi. Ramazan’ın dışardan ‘büyük-yuvarlak’ bir cismi içeri getirdiğini ve oradan mutfağa oynamak için geçtiğini söyleyen Fatma Kızılgöz çok kısa bir süre sonra patlamanın oluştuğunu söyledi. Konuşmakta zorluk çeken Kızılgöz, ‘patalma sesinden sonra içeri geldim, dışardan getidiler ama nerde olduğunu bilmiyorum’ dedi.

Ardından Ramazan Açıkgöz’ün yakını olduğunu söyleyen bir kişi de patlamadan hemen sonra eve gittiğini ve Ramazan’ın vücudunun paramparça olduğunu söyledi. Eve geldikten hemen sonra ambulansı aradığını ancak ambulansın ancak Karakoçan’a yakın bir yerde Ceylan’ı alabildiğini söyledi. Karakolun köye çok yakın bir yerde olduğunu belirten Ramazan Kızılgöz’ün yakını getirilen cismin askeriyenin döşediği mayın olabileceğini düşündüğünü belirtti. 

“Yaşasaydı okula gidecekti” diyen diğer bir yakını da ‘Her tarafta mayın patlarsa bu sorun çözülmez’ dedi. Patlayıcının mayın olup olmadığını bile bilmediklerini belirten kişi sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Patlamanın ardından yaralı olarak Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırılan Ceylan Kızılgöz’ün durumunun iyi olduğu ve yapılan tedavinin ardından Ortopedi servisine kaldırıldığı gazetemize gelen bilgiler arasında.

Yine patlamaya ilişkin incelemelerde bulunanan olay yeri inceleme ekiplerinin ‘patlayıcıyla ilgili herhangi bir şey bulunamadı’ bilgisi de yakınlar tarafından iddia edildi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Suriye’ye ambulansla silah taşınıyor’

SONRAKİ HABER

Lise son sınıflara sınav hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa