'Süperpak işçileri kazandığında biz de kazanacağız'

85 gündür grevde olan Süperpak işçilerini ziyaret eden Genel-İş üyesi işçiler, kazanımın bütün işçiler için önemli olduğunu vurguladı.

12 Eylül 2018 13:13
Paylaş

Grevdeki Süperpak işçilerini ziyaret eden Genel-İş üyesi işçiler, Süperpak işçilerinin kazanımının bütün işçiler için kazanım olacağını belirterek ekonomideki kötü gidişatın faturasının emekçilere kesilmemesi için mücadele edeceklerini duyurdular.

İzmir Büyükşehir'e bağlı İZENERJİ'de örgütlü DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube üyesi işyeri temsilcileri, 85 gündür grevde olan Türk-İş'e bağlı Selülöz-İş üyesi MM Süperpak'ın Torbalı fabrikasındaki işçileri ziyaret etti.

"Süperpak işçileri haklı ve onurlu mücadelesinde yalnız değildir" pankartı açan Genel-İş üyeleri, "Zafer direnen emekçinin olacak", "Birleşen işçiler asla yenilmez" sloganları ile işçilerin yanına yürüdüler. Süperpak işçileri de "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları ile karşılık verdi.

Burada konuşma yapan Genel-İş Şube Başkanı Arif Yıldız, Süperpak patronunun masaya oturmamasına değinerek "Sizlerin üzerinden şatafatlı bir hayat sürdüren patron, 85 gündür sizin taleplerinizi görmezlikten geliyor. Siz de 85 gündür fabrikanın önünde verdiğiniz mücadelenizle taleplerinize kulak tıkayanlara gereken cevabı veriyorsunuz. Sizin hakkınız olan bir zam talebiniz var ve biz Genel-İş 2 Nolu Şube olarak, Süperpak işçisi kazandığında bizim 2 ay sonra başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinin de başarı ile sonuçlanacağını biliyoruz. Bundan sonra sizin mücadelenize elimizden gelen maddi ve manevi desteği vereceğiz. 24 Haziran sonrası ekonomik kriz baş gösterdi. Bugün sizin talep ettiğiniz zam eridi gitti. Paramız değer kaybetti" dedi.

'KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN ALANDA OLACAĞIZ'

Sendikaların alanlarda attığı "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganının hayata geçirilmesi için adım atılması gerektiğini de ifade eden Yıldız şunları söyledi: Sendikacılar koltuk kaygılarını bir kenara bırakarak sendika gözetmeksizin, ne kadar direniş varsa desteklemek zorundalar. Sendikacılar, işçilerden alınan aidatlarla maaş aldıklarını unutuyorlar. Ya işçinin haklarını koruyun ya da bilin ki o koltuklarınızı işçiler elinizden alacaktır. DİSK, Türk-İş ve Hak-İş'teki işçiler tabanda yan yana gelmek zorundalar. Kriz sürecinde sendikalardan gerekli ses çıkmadı. Ekonomik krizin faturasını krizi yaratanların ödemesi için biz şube olarak alanlarda, sokaklarda olacağız. Gerekli mücadeleyi vereceğimizi herkes bilsin. Diğer sendikaları da yan yana olmaya çağırıyoruz. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Abdüllatif Şener: Devlette liyakat sistemi yeniden inşa edilmeli

SONRAKİ HABER

Evrim'i destekleyen/kullanan bilimler - 5: hematoloji ve kan grupları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...