12 Eylül 2018 12:42

12 HDP’liye 270 yıla kadar hapis isteniyor

HDP İstanbul eski İl Eş Başkanı Doğan Erbaş’ın da aralarında bulunduğu 12 HDP’linin yargılandığı dava görüldü. HDP'liler için 270 yıl hapis isteniyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul eski İl Eş Başkanı Doğan Erbaş’ın da aralarında bulunduğu 2’si tutuklu 12 partilinin yargılandığı davanın 6’ncı duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada tutuklu bulunan Doğan Erbaş ve Kasım Oba hazır bulundu. Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) avukatların da katıldığı duruşmayı çok sayıda kişi ile HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Ali Kenanoğlu izledi.

MAHKEME HEYETİ 4 KEZ DEĞİŞTİ, BEN 21 AYDIR TUTUKLUYUM

Duruşma, Erbaş’ın söz alması ile başladı. Erbaş, yargılamanın başladığı günden bu yana mahkeme heyetinin dört kez değiştiğini hatırlattı. 21 aydır tutuklu olduğunu belirten Erbaş, “Benim tutuklu olarak yargılamamın hiçbir hukuki koşulu yok. Yargının içine düştüğü durum, keyfilik ve eleştiri konusudur” dedi. Tutukluluğunun adil yargılamaya aykırı olduğunu dile getiren Erbaş, 12 Eylül’ün yıldönümü olduğunu belirterek, “Bugün tutuklu olmamız 12 Eylül zihniyetinin değişmediğinin göstergesidir” ifadesinde bulundu.

KAYYIMI PROTESTO ETMEK SUÇ SAYILDI

Savcı ise esasa dair verdiği mütalaasında 12 HDP’linin “Örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 270 yıla kadar cezalandırılmasını istedi. Savcı, mütalaasında siyasetçilerin cezalandırılmalarına  gerekçe olarak, Demokratik Bölgeler Partisine (DBP) ait belediyelere kayyım atanması ve partilerinin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerin tutuklanmasının protesto ile Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasının protesto edilmesi gibi eylemlere katılmaları, sosyal medya paylaşımlarını gösterdi. Savcının mütalaası ardından söz alan avukatlar, mütalaaya karşı esas savunmalarını bir sonraki celse yapacaklarını dile getirdi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Erbaş ve Oba’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 18 Ekim tarihine erteledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Polis ABD Büyükelçiliği'ne yürüyüşe izin vermedi

SONRAKİ HABER

Kağıt iş kolu sendikalarından ortak açıklama: Hükümet önlemler almalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...