Polis ABD Büyükelçiliği'ne yürüyüşe izin vermedi

Devrimci 78'liler Federasyonunun 38. yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da gerçekleştirmek istediği eylem polislerce engellendi.

12 Eylül 2018 12:33
Paylaş

12 Eylül darbesinin 38. yıl dönümünde Ankara Yüksel Caddesi'nde bir araya gelen Devrimci 78'liler Federasyonu, ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bırakmak istedi. Polisler, Ankara Valiliği'nin yasağını gerekçe göstererek eyleme izin vermezken, 12 Eylül darbesini protesto için hazırlanan siyah çelenge de el koydu. Devrimci 78'liler Federasyonu Ankara Şube Başkanı Hüseyin Esentürk, 12 Eylül'ün AKP eliyle sürdürüldüğünü söyledi.

Devrimci 78'liler Federasyonu, 12 Eylül darbesinin 38. yıl dönümünde Yüksel Caddesi'nden yürüyerek ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bırakmak istedi. Polisler, valilik yasağınca Yüksel Caddesi, yürüyüş yolu ve elçiliğe izin verilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine dernek üyelerinin çelengi İnsanlık Anıtı önüne bırakma istekleri de kabul edilmeyerek çelenge polislerce el konuldu.

15 YILDIR YAPILAN ETKİNLİĞE YASAK

Son 15 yıldır her 12 Eylül'de ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bırakan Devrimci 78'lilerin bu yılki eylemlerinin neden engellendiği sorusuna polis yetkilileri “Geçen senenin üzerinden 365 gün geçti. Valiliğin yasağı var. Burayı terk etmezseniz müdahale edeceğiz” cevabı geldi.

'12 EYLÜL'ÜN AKP ELİYLE SÜRDÜRÜLÜYOR'

Dernek önünde konuşan Devrimci 78'liler Federasyonu Ankara Şube Başkanı Hüseyin Esentürk, darbe üzerinden 38 yıl geçmesine rağmen 12 Eylül'ün hala devam ettiğini söyleyerek, “12 Eylül'ün faşist generalleri hesap vermeden öldüler. Yargılamalar bir bir düşürüldü. İşkence davaları kapatıldı. İşkenceciler devlet kademelerine yönetici olarak getirildi” dedi.

Türkiye'de insan haklarının, barışın, demokrasinin, basın özgürlüğünün tamamen yok edildiğini belirten Esentürk, “Bir tweetle ülke ekonomisi yerle bir olmuş durumda. Gazeteciler, milletvekilleri, belediye başkanları, bilim insanları, öğrenciler, öğretmenler cezaevinde. Ülkenin geleceği bir kişinin dudakları arasında” diye konuştu.

12 Eylül'ün AKP eliyle sürdürüldüğünü ifade eden Esentürk, “O gün 'Bizim çocuklar başardı' diyenler, bugün de başarılarının devamını ellerini ovuşturarak izliyorlar. Darbe ve diktatörlük hevesiyle toplumsal yaşamımızı açık faşist bir rejimle yönetmek isteyenlere sessiz kalmayacağız. Unutmadık kaldığımız yeri. Bu hesabı kapatmadık” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Seda Taşkın tahliye edilmedi

SONRAKİ HABER

12 HDP’liye 270 yıla kadar hapis isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...