BBS'de sendika düşmanlığı: Birleşik Metal-İş üyesi 11 işçi çıkarıldı

Gebze'de BBS Metal'de çalışan ve Birleşik Metal-İş sendikasına üye olan 11 işçi işten atıldı. İşten çıkarılan işçiler fabrika önünde direnişe başladı.

12 Eylül 2018 11:55
Paylaş

Seçil Erucu
Gebze

Gebze'de bulunan BBS Metal fabrikasında Birleşik Metal-İş üyesi olan işçilerden 11’i işten çıkarıldı. Yaşananlara tepki gösteren işçiler fabrika önünde direnişe başladı.

Sendikanın çoğunluk tespitinin ardından BBS patronunun itiraz ettiğini belirten Birleşik Metal-İş Gebze Örgütlenme Sorumlusu Nihat Akyol şunları söyledi: Ayın 11’inde 2 tane öncü işçi arkadaşımızı işten attılar. Şube başkanımız ve işçi arkadaşlarımız işten atma sürecini öğrenmek işçin işverenle görüşmek istedi. İşveren de herhangi bir görüşmeye yanaşmadı. İşverenle görüşmek için mesai saati dışında işyerinde bekledikleri için 9 arkadaşımız daha işten atıldı.

‘BU ÜLKEDE İŞVERENLERE HİÇBİR YAPTIRIM YOK’

11 işçinin işveren tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden, tamamen keyfi tutum sergilenerek işten atıldığını belirten Akyol, “İşçiler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasalara güvenerek sendikaya üye oldular. Maalesef Türkiye’de artık Anayasal hakkı kullanmak suç teşkil eder hale geldi. İşveren aslında suç işliyor ancak Türkiye’de maalesef işverenlere yönelik hiçbir yaptırım yok” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Krizi bahane eden Mercedes patronu işçinin erzakına göz dikti

SONRAKİ HABER

Türkiye elçisi, Demirtaş için İsveç Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...