12 Eylül 2018 08:01

Birlikte yaşadığı kadını öldüren erkeğe müebbet hapis verildi

Adana'da imam nikahıyla birlikte yaşadığı kadını öldüren, bir kişiyi de yaralayan erkek, müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana'da imam nikahıyla birlikte yaşadığı kadını öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına sanık Soner Uçku, tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Öldürülen Gamze İlhan'ının babası Tevfik İlhan ve sanığın avukatının da katıldığı duruşmada mahkeme başkanı duruşmayı karara bağlayacağını belirtip, sanık Uçku’ya son savunmasını sordu.

Sanık Uçku, pişman olduğunu söyledi ve yeni bir delil göstermek üzere mahkemeden sure istedi.  

Öldürülen kadının babası Tevfik İlhan ise sanıktan şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Uçku’nun süre istemesinin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, talebini reddetti. 

Heyet, Uçku’yu birlikte yaşadığı kadını öldürmekten müebbet hapse mahkum etti. Heyet, kararında haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadı. Sanığa ayrıca, olay sırasında kendisini engellemeye çalışan yeğeni E.U.’yu yaralamaktan da 9 ay hapis cezası verildi. 

OLAY

Adana'nın Çukurova ilçesinde 23 Aralık 2017'de bir çocuğunun annesi imam nikahıyla birlikte yaşadığı Gamze İlhan'ı (28) bıçaklayarak öldürdüğü, kendisine engel olmaya çalışan yeğenini de yaraladığı iddia edilen Soner Uçku (49), Antalya'nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklanmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

ABD’nin 12 Eylül belgeleri yayınlandı: Askeri liderleri iyi tanıyoruz

SONRAKİ HABER

Dolar 6,35'e geriledi (12 Eylül 2018)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...