AA: MİT, Suriye'de operasyon düzenledi, Reyhanlı sanığını getirdi

MİT'in Suriye'nin Lazkiye kentinde düzenlediği operasyonla, Reyhanlı saldırısı sanığı Yusuf Nazik'i Türkiye'ye getirdiği belirtiliyor.

12 Eylül 2018 07:16
Son Güncellenme Tarihi: 12 Eylül 2018 13:37
Paylaş

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’nın Suriye'nin Lazkiye kentinde yaptığı operasyonda, 2013 yılında Reyhanlı’daki bombalı saldırıda Suriye istihbaratıyla irtibatı sağladığı ve failleri yönlendirdiği iddia edilen Yusuf Nazik’İ Türkiye’ye getirdiği belirtiliyor. 

AA’nın servis ettiği habere göre; Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2013’te gerçekleştirilen ve 53 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Yusuf Nazik Lazkiye kentinde MİT tarafından yakalandı ve Türkiye’ye getirildi. Nazik, sorgulanıyor. 

REYHANLI SALDIRISI VE DAVA SÜRECİ

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 52 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda yaralanan bir kişinin daha sonra vefatıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 53’e yükselmişti. Reyhanlı Belediyesi yanı ile PTT binası önünde gerçekleşen patlamalarda 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü.

Reyhanlı saldırısı davasında karar 23 Şubat 2018’de çıkmıştı. Buna göre, bombalı eyleme ilişkin yargılaması süren 33 kişiden 9’u ağırlaştırılmış müebbet hapis, 13’ü ise 10-15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yusuf Nazik’in de aralarında bulunduğu firari durumdaki 8 kişi ise kırmızı bültenle aranıyordu.

YUSUF NAZİK NE DEMİŞTİ?

SoL’un hatırlatmasına göre; Reyhanlı saldırısının zanlıları olduğu öne sürülen Yusuf Nazik ve Mehmet Gezer, 19 Temmuz 2014 yılında yaptıkları açıklamada, Heysem Topalca’ya işaret etmişti: “Topalca, Suriye’deki cihatçılara destek veren Suriye vatandaşı bir Türkmen. Bize bu tezgâhı kuran kişi, Heysem Topalca olabilir. Topalca’yla zaman zaman Reyhanlı’dan mal geçirmek için işbirliği yapıyorduk. Bu adam eskiden beri kaçakçılık yapar. Hem Reyhanlı bölgesinden hem de Yayladağı’ndan geçiş yapabiliyor. Biz Reyhanlı’ya yanaşamıyoruz bile. Oralar cihatçıların elinde. Bizi görseler keserler. Bu işte kesinlikle onun parmağı var.” (HABER MERKEZİ)

 {{90674}}

Reklam
ÖNCEKİ HABER

ABD'de lisedeki silahlı saldırıda 18 yaşındaki bir genç öldü

SONRAKİ HABER

ABD’nin 12 Eylül belgeleri yayınlandı: Askeri liderleri iyi tanıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...