11 Eylül 2018 18:20

Emine Erdoğan'a 'İnsani Hizmet Takdir Ödülü' verildi

Emine Erdoğan'a Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi’nin Londra'da düzenlediği Küresel Donörler Forumu'nda 'İnsani Hizmet Takdir Ödülü' verildi.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/Cumhurbaşkanlığı-AA

Paylaş

Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi’nin (World Congress of Muslim Philanthropists) Londra’da düzenlediği Küresel Donörler Forumu kapsamında takdim ettiği "Hayırseverlik Mirası Ödülleri”nden "İnsani Hizmet Takdir Ödülü",  Emine Erdoğan’a verildi.

Londra Belediyesinin ev sahipliğinde Mansion House’da düzenlenen törenle ödülünü alan Emine Erdoğan, “Farklı olanı, ötekileştiren değil zenginlik kabul eden büyük bir medeniyetin mensuplarıyız” dedi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Erdoğan, salonda bulunanlara seslenerek, “Sizler, kapitalizmin insan ruhunu duyarsızlaştırdığı bir dünyada, merhametin, vicdanın sesi olmaya çalışıyorsunuz. İnsanlığın yüklerini omuzlama derdinde olan asil ruhlarınız, biliyorum ki hayırseverlik duygularıyla mayalandı. Dünyanın son yıllarda bu çabaya gerçekten çok ihtiyacı var" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Herkesin sessizliğe gömüldüğü bir dünyada, suskun yürekleri, paslı vicdanları sarsıyorsunuz. Bu çabanın tanklardan ve füzelerden daha etkili olduğunu düşünüyorum. Hayırseverlik sadece merhamet etmek, maddi yardımda bulunmak demek değildir. Hak ve adalet düzeninin tesisi için çalışmak, merhamet politikaları üretmek için çabalamaktır. Toplumsal adalete, fırsat eşitliğine alan açmaktır. Çocukların yaşam hakkını korumaktır. Onlara eğitim imkanları hazırlamaktır. Hayırseverlik, insanlığın meseleleri ile ilgilenmek kadar çevre sorunlarını ve hayvan haklarını da gözetmektir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Morgan Stanley: Merkez Bankası beklentinin üzerinde faiz artırabilir

SONRAKİ HABER

ABD: Türkiye, Rusya ve İran'ın siyasi çözümle ilgilenmediğini öğrendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...