11 Eylül 2018 16:16

Ayfer Düzdaş: Avcılar Belediyesi konserime yer vermedi

Müzisyen Ayfer Düzdaş, Avcılar Belediyesi’nin Barış Manço Kültür Merkezi’nde konser düzenleme talebini reddettiğini söyledi.

Görsel, Ayfer Düzdaş'ın 'Leylan' isimli albüm kapağından alınmıştır

Paylaş

Alevi-Kürt etnik müzikleri yapan Müzisyen Ayfer Düzdaş, Avcılar Belediyesi’ne bağlı Barış Manço Kültür Merkezi’nde albüm lansmanı düzenleme talebinin reddedildiğini söyledi. Kültür merkezinin Yıldız Kenter Sahnesi için başvuruda bulunan Düzdaş’a yüz yüze görüşmelerde verilen onayın yazılı müracaatta ‘program yoğunluğu’ gerekçe gösterilerek geri çekildiği belirtildi.

Olaya ilişkin Evrensel’e konuşan Düzdaş, ret kararını yerel seçimler öncesi yapılan haksız bir uygulama olarak niteledi ve “Kendilerine demokrat diyen Avcılar Belediyesi’nin söylemlerinin boşa düştüğünü gördük” ifadelerini kullandı.

Kürt-Alevi bir kültürden geldiğine dikkat çeken Düzdaş, “Yapmış olduğum müzik de bu doğrultuda. CHP’li Avcılar Belediyesi yapmış olduğum müziği bilmesine rağmen konser izni çıkarmadı. İlk etapta gerçekleştirdiğimiz fiziksel görüşmede konsere ilişkin bir problem olunmayacağı bilgisini verdiler. ‘Sizi burada görmek ve dinlemek isteriz’ dediler. Ret kararı verebileceklerini düşünmemiştim” dedi.

‘PROGRAM YOĞUNLUĞU VAR DEDİLER’

Kısa süre sonra yerel seçimlerin yapılacağına dikkat çeken Düzdaş, “Bu durum sosyal belediyecilik anlaşına uymayan bir davranış. Orada ‘Horasan’dan Çorum’a Kürt Ezgileri’ albümünün lansmanını yapacaktık. O civardaki Kürt-Alevi kitlesine ulaşmamızı bir anlamda engellediler. Yazılı gerekçelerinde kültür merkezindeki program yoğunluğuna dikkat çekerken ilk başta yaptığımız sözlü talepte klima arızası var demişlerdi. Burada da bir çelişki var.” cümlelerini dile getirdi.

‘SANATIMI HALKLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Düzdaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kendisine demokrat diyen, tüm halkları kucakladığını söyleyen bir belediye anlayışından bahsediyorlar. Bu söylemlerin boşa düştüğünü gördük. Bir şekilde red aldık ama salon arayışlarımız devam edecek.

Bugüne kadar sayısız engelle karşılaştım. Bu da bunlara eklenen engellerden biri oldu. Bugüne kadar nasıl yılmadıysak ve çalışmaya devam ettiysek, bundan sonra da bir şekilde sanatımızı halkımızla buluşturmaya büyük bir inatla devam edeceğiz." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'12 Eylül'den 38 yıl sonra: Sıkıyönetim bildirilerinden kararnamelere

SONRAKİ HABER

Emek Bayramı 2018: ABD işçi sınıfı artan saldırıya karşı örgütleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...