11 Eylül 2018 12:58

‘Kârı bölüşmeyenler ‘borç hepimizin’ diyor’

Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan General Zeki Doğan Mahallesi’nde Emek Partisinin çağrısıyla park buluşması gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara’da Mamak ilçesinde düzenlenen ekonomideki kötü gidişata ilişkin söyleşide konuşan sendika Uzmanı Onur Bakır, son süreçte toplu işten çıkarma, toplu izin gibi uygulamalarla patronların faturayı emekçilere kesmek istediğini söyledi. Bakır, “Kâr elde ederken işçiyle paylaşmayanlar, bugün diyor ki ‘Borç hepimizin borcu” dedi.

Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan General Zeki Doğan Mahallesi’nde Emek Partisinin çağrısıyla park buluşması gerçekleştirildi. Hacı Bektaş Veli Parkı’nda yapılan söyleşide, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunların nasıl ortaya çıktığı ve Türkiye’yi nelerin beklediği üzerinden tartışma yürütüldü. Söyleşiye Sendika Uzmanı Onur Bakır ve Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan konuşmacı olarak katıldı. Onur Bakır, tüm ekonominin özelleştirmeler üzerinden ilerletilmesinin, ithalatı teşvik ederken üretimin yok edilmesine sebep olacak uygulamaların süreci bu noktaya taşıdığını söyledi. Borçlanma ve kırılgan ekonomik dengenin sorumlusunun halk olmadığını belirten Bakır, “2009 yılında da firmaları, şirketleri dolar cinsinden borçlanmaya teşvik edenler, bu tabloyu açıklarken ‘Sorumluluk bizim değildir’ diyorlar. Hayır, sorumluluk sizindir” dedi.

‘DIŞ BORÇ BAHANESİYLE EĞİTİMDEN KESİNTİ’

Etkinliğin sonunda söz alan Pir Sultan Abdal eski yöneticilerinden Mustafa Demirtaş, panelin krizin sorumlularını ortaya koyduğunu söyleyerek “Şimdi yan yana gelip mücadele etmeliyiz. Üretime dayalı bir ekonomi politikası yürütülmeli, kapitalizmin rekabetçiliği bizleri yeniden bu tablolara sürükleyecektir. Sosyalizm bizi bu kısır döngüden çıkaracaktır” dedi.

Söz alan bir lise öğrencisi de “Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden kesinti yapılırken özel okullara ayrılan ödeneklerdeki kesintiler oldukça az. Dış borçlar bahane edilerek okulların bize vereceği eğitimden, hizmetten kesinti kabul edilemez. Hepimiz emekçi ailelerin çocuklarıyız, zor koşullarda okuyoruz. Bu yüzden mücadele etmeliyiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eti Bakır, Mazıdağı’da siyanür havuzu mu kuruyor?

SONRAKİ HABER

Leyla Gencer’in odasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...