11 Eylül 2018 11:23

Barış akademisyenleri hakim karşısında

‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisini imzalayan akademisyenlerin yargılanmasına devam ediliyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için haklarında davalar açılan Barış Akademisyenlerinin yargılanmasına yeni adli yılda devam ediliyor. Galatasaray, Kemerburgaz, Nişantaşı ve Kadir Has Üniversitelerinden 4 akademisyenin duruşması, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinde, Bilgi ve Pensilvanya Üniversitelerinden 3 akademisyenin duruşması ise İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmalar öncesi ise aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun da bulunduğu akademisyenler, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

‘BIKMADIK’

Açıklamayı Barış Akademisyenleri adına Yonca Demir yaptı. Kendilerine,  “İmzalanan Barış Bildirisinin terör örgütü propagandası olmadığını, vatandaşı olunan devlete hitap ettiğini, ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu, ifade özgürlüğünün toplum yararına bilimin en önemli ön şartlarından biri olduğunu, devleti eleştirinin cezaya tabi olan bir suç değil, tam dersi bir hak olduğunu ve o dönemde var olan insan hakları ihlallerine neye dayanarak var dediğimizi 5 Aralık 2017’den beri her duruşma günü sabahında, 500 küsur celse sırasında tekrar etmekten bıkmadınız mı? Bu saraya sıkıştırılmış adaletin binasının gölgesinde, ayazında her duruşma sabahı durmaktan bıkmadınız mı” diye sorduklarını belirten Demir, bıkmadıklarını söyledi.

Türkiye’de barışın sadece “imar barışı” ve “çalışma barışı” olarak yaşandığı sürece, sokaklara, kentlere, işyerlerine, üniversitelere, evlere barışla yaşanacak bir yaşamı kurmak için işlerini Çağlayan’da da yapmaya devam edeceklerini dile getiren Demir, “Bugün de, saray adliyesi ikinci sezon üçüncü bölüm duruşmalarında, 7 barış bildirisi imzacısı yargılanacak. Biz de bilim ile barış ilişkisini, barış hakkını anlatmaya devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

CHP Sözcüsü Öztrak: Sayın İnce'nin her yere aday olma hakkı var

SONRAKİ HABER

ESHOT çalışanları: Servislerimizi geri istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa