11 Eylül 2018 11:15

CHP Sözcüsü Öztrak: Sayın İnce'nin her yere aday olma hakkı var

'Aylık 37 bin Türk lirası artı KDV'ye kiraladığınız lüks araçlarda gezip smoothie ve efuli içiyorsunuz. Millete de aspirin dayıyorsunuz.'

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, "Sayın İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı. Her tarafa, her yere aday olma hakkı var" dedi.

‘LÜKS ARAÇLARDA GEZİP SMOOTHİE VE EFULİ İÇİYORSUNUZ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ekonomideki kötü gidişat üzerine konuştu: Enflasyonun hortladığını, faizlerin patladığını ve Türk lirasının serbest düşüşe geçtiğini ileri süren Öztrak, "Ortalıkta 'tık' yok. Aspirin tedavisi. MYK'nızda Kılıçdaroğlu ve CHP'yi tartışıyorsunuz. Milletten koptunuz, milletin meselelerini tartışmıyorsunuz. Aylık 37 bin Türk lirası artı KDV'ye kiraladığınız lüks araçlarda gezip smoothie ve efuli içiyorsunuz. Millete de aspirin dayıyorsunuz." eleştirisinde bulundu.

Ömer Çelik'in "Burada işleyen bir piyasa ekonomisine sahip olmamız önemli." dediğini aktaran Öztrak, şunları söyledi:

"İşte bu, hiçbir şeyden haberleri olmadığını gösteriyor. Piyasa falan kalmadı. Üç gün sonrasını göremeyen tüccar fiyat veremiyor, yerel basın kağıt bulamıyor, vadeli satış denen bir şey kalmadı. Herşey peşinle, nakitle alınıp satılıyor. Kurbağanın gözü patladı. Habur sınırında un kamyonları bekletiliyor. Panik içinde bir sürü yanlış karar alıyorlar. Daha önceden yapılmış kontratların yerine getirilmesiyle ilgili ihracatların yapılmasına izin vermiyorlar. Buralarda çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Konkordatolar, iflaslar... Daha hala buradan dönülebilir ama tedbir alınırsa. Ortada tedbir yok, sabahtan akşama kadar 'CHP'yi, CHP'nin Genel Başkanı'nı nasıl etkisiz hale getirebiliriz?' diye konuşuyorlar." 

YEREL SEÇiM GÜNDEMi

Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Muharrem İnce, dün katıldığı bir programda İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için kapıyı kapatmadı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Öztrak, Cumhurbaşkanı adayı İnce'nin her yere aday olma hakkının bulunduğunu bildirdi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Sağanak İstanbul’da hayatı olumsuz etkiledi

SONRAKİ HABER

Barış akademisyenleri hakim karşısında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...