12 Eylül 2012 12:04

Batıkentliler okullarına sahip çıktı

EĞİTİM SEN Ankara 2 No’lu Şubenin çağrısı ile Batıkent Kardelen Mahallesi’ndeki ortaokul önünde toplanan öğretmen, öğrenci ve veliler, 4+4+4’le okullarının ellerinden alınmasına isyan etti, “Okuluma dokunma” dediler.Burada konuşan Öğrenci Velisi Sultan Kıran, çocuklarının geleceğinin  4+4+4 ile ka

Batıkentliler okullarına sahip çıktı
Paylaş
İbrahim Kale

Burada konuşan Öğrenci Velisi Sultan Kıran, çocuklarının geleceğinin  4+4+4 ile karartılmak istendiğini söyledi. AKP İktidarının “dindar ve kindar gençlik” yetiştirmek için gündeme getirdiği bu düzenleme ile demokratik ve laik eğitimin tamamen ortadan kaldırıldığını belirten Kıran, “Bu düzenleme ile birlikte sınıf mevcutları fazlalaştırılarak hem eğitim-öğretimin niteliği, hem de başarı oranı düşecek. Temizlik, personel, kırtasiye, araç-gereç, donatım malzemelerinin ücretleri velilerden alınacak” dedi. Öğrencilerin okullarına karanlıkta gidip geleceğini ifade eden Kıran, yeni sistemle okullarının ilköğretim okulundan orta okula dönüştürüldüğünü, iki okul binasından birinin imam hatibe dönüştürülmesinin planlandığını söyledi. Kıran, “Her fırsatta millet iradesini dilinden düşürmeyen, ancak tam tersini yapanlara karşı okulumuz için öğrenci, veli, öğretmenler olarak tepkimizi yükseltmenin zamanıdır” dedi.

Eyleme destek veren KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da son birkaç yıldır AKP eliyle rejimin yeniden inşa edildiğini, bu rejimle birlikte uluslararası güçlerin ihtiyaçlarına uygun yeni liberal ekonomik politikalarla eğitimden sağlığa bütün kamu hizmetlerinin paraya teslim edildiğini söyledi. 4+4+4 düzenlenmesinin bir ayağının eğitimin paralı hale getirilmesi olduğunu vurgulayan Tombul, tüm herkesi bu düzenlemeye karşı 15 Eylülde yapacakları mitinge katılmaya çağırdı. Daha sonra 4+4+4’e karşı toplanan imzalar  Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

‘İMAM HATİPLERE İHTİYACIMIZ YOK’

Hem sistemi  hem de okullarının imam hatibe dönüştürülmek istenmesini gazetemize değerlendiren velilerden Nurten Dağcı, çocuğunun beş buçuk yaşında ve kronik bronşit hastası olduğunu söyledi. Çocuğunun birinci sınıfı kaldıracak durumda olmadığını belirten Dağcı, hastanenin verdiği raporla çocuğuna geri zekalı damgası vurulduğunu söyledi. Çocuğunu anaokuluna kaydettirdiğini belirten Dağcı, “Ülkemizde yeterince cami ve hocasının olduğunu, yeni hocalara ihtiyaç bulunmadığını” söyledi.
Selma Topçu ise “Dinimizi çok seviyoruz, ama okulumuzun imam hatibe dönüştürülmesinden yana değilim” dedi Topçu bu okulda iki çocuğunun okuduğunu belirterek, “Evlerine yakın olmasından dolayı çocuklarını başka okullara göndermek istemediğini” söyledi. Topçu yasanın iptal edilmesi dileğini de iletti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Depremzede köylüler bu kışı da sokakta geçirecek

SONRAKİ HABER

4+4+4’e karşı 5 bin imza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...