11 Eylül 2018 10:32

Ayvalık'ta Denizlerin anmasına katılanlar yargılanıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anmak için toplananlara açılan dava görüldü.

Fotoğraf: AA Arşivi

Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde emek ve demokrasi güçlerinin geçtiğimiz 6 Mayıs’ta Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için düzenledikleri eylem “suç” oldu.

Aralarında CHP Eski İlçe Başkanı Ahmet Toker, ADD İlçe Başkanı Ahmet Üzgeç, EMEP Balıkesir İl Başkanı Cemil Tosunoğlu, EMEP Ayvalık Eski İlçe Başkanı Ömer Arslan, ÖDP İlçe Başkanı Kemal Gözüyaşlı, Ayvalık Pir Sultan Derneği Başkanı Vedat Tekten’in de bulunduğu 30 kişi, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle Ayvalık Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandı.

Davada savunma yapan CHP Eski İlçe Başkanı Ahmet Toker “Üç fidan için saygı duruşunda bulunduk, elimizdeki karanfilleri denize bıraktık ve hazırladığımız basın bildirisini okuyarak olaysız bir şekilde dağıldık” dedi. Diğer sanıklar da savunmalarında Denizleri anmanın suç olmadığını söyledi. Kimlik tespiti ve diğer sanık ifadelerinin alınması için duruşma 19 Kasım 2018’e ertelendi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vatandaş kendi masasını kendi kurdu: Kamp sandalyesi satışları patladı

SONRAKİ HABER

Sivas'ta iş makinesiyle 30 metrelik çukura düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...