11 Eylül 2018 05:04

Cübbeli Ahmet Hoca'ya operasyon mu geliyor?

Ahmet Hakan, Diyanet İşleri Başkanı'nın Adnan Oktar'ı eleştirmesi sonrası gelen operasyonu hatırlattı ve 'Acaba Cübbeli'ye de mi operasyon...' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü’ye yönelik Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eleştirilerini köşesine taşıdı.

Erbaş’ın adını anmadan bu eleştirileri değerlendiren Ahmet Hakan, Adnan Oktar’ın operasyon esnasında kendisini aradığını hatırlatarak “Adnan Oktar’ın telefonunun ardından, sabahın köründe bir de Cübbeli’nin telefonu mu gelecek bana?​” dedi.

Ahmet Hakan, “Bu ne ciddiyetsizlik” başlığıyla yayımlanan yazısında “Diyanet İşleri Başkanı en son Adnan Oktar'ı sert eleştirmiş, ardından Adnan Oktar grubuna operasyon gelmişti”

ifadesini kullanarak “Acaba? Cübbeli'ye de mi?​” dedi.

Hakan, şöyle devam etti: “Ne yani? Adnan Oktar'ın telefonunun ardından, sabahın köründe bir de Cübbeli'nin telefonu mu gelecek bana Hafazanallah! Hafazanallah!”

DİYANET BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde yaptığı konuşmada, Cübbeli Ahmet’in anlattığı tavuğu canlandırma hikayesine değinmiş ve “Din, kesinlikle, ticari beklentilerin, çıkar tutkusunun, popülist kaygıların aracı ve payandası haline getirilmemelidir” demişti.

Erbaş, “Dinin temel kaynaklarına ve akla aykırı, gerçeklere dayanmayan söylemler, hikâyeler, rüyalar üzerinden din anlatılarak vatandaşlarımızın samimi duyguları istismar edilmekte ve sömürülmektedir” ifadelerini kullanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'MEB'in son değişikliği karma eğitimin tasfiyesinde yeni bir adım'

SONRAKİ HABER

Komiserlik sınavı soruşturmasında 40 gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...