12 Eylül 2012 11:59

Yıldız artık parlamıyor

Türkiye’nin parlayan yıldızı diye tarif edilen Avcılar’ın Yeşilkent mahallesinde halkın yıldızı çoktan kaymış durumda. Mahalle halkına bir dokunan bin ah işitiyor. Dere ıslahı sorunundan, okul yetersizliğine, alt yapı sorunlarından, sağlık problemlerine, insanların ibadetlerini gerçekleştirecekleri yerlerle ilgili verdiği mücadeleye ka

Yıldız artık parlamıyor
Paylaş
Erkan Sarıoğlu / Eren Ergine

Hacı Bektaş Veli Avcılar Şube Başkanı Hasan Algül, yapılması düşünülen okul inşaat alanını göstererek “Burası Yeşilkent’in geleceğini belirleyecek okul, bu okul yapılıp da buradaki halka hizmet verecekti ancak umutlarımız suya düştü. 70 öğrenci için iki okul var sadece” dedi. Yeşilkent’te dere ıslah çalışmalarının yapılmadığını vurgulayan Algül, “Büyükşehir belediyesi ısrarla Yeşilkent’teki sorunlara eğilmemek için gayret ediyor. Bölgenin imarı yok, suyu, doğal gazı yeni veriyorlar bu halk burada kışın işkence çekecek. Aldığımız duyumlara göre iki, üç arkadaş Esenyurt Devlet Hastanesine gitmiş, çocuklarda hepatit A başladığı bildirilmiş. Bu hastalık dere yatağından saçılan mikroplardan oluşan hastalıkmış. Ben aynı zamanda Karşıpınar köyü dernek başkanıyım. Bu hastalıklar için ekim ayı itibariyle sağlık taraması yapacağız” şeklinde konuştu.
Hacı Bektaş Veli Avcılar Şube Yöneticisi Mehmet Yıldırım da okul sorununa dikkat çekiyor. Yıldırım, öğrencilerin 70 kişilik sınıflarda okuduğunu belirterek, “Yeşilkent’te bir tane bile lise yok, sadece iki tane ilkokul var. Bunların biri de prefabrik” diye konuştu. Su sıkıntısının da olduğunu aktaran Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi birinci katta oturan aile su alabiliyor ama maalesef ikinci, üçüncü katta oturan vatandaşlar su alamıyor. Tek seçenek suların geleceği geç saatleri beklemek. Yaklaşık 15 yıldır vatandaş burada kendi imkanlarıyla çektiği borularla evine su alıyor. Onlarla hayatını devam ettiriyor ama maalesef İSKİ, hem su parasını hem de evsel atık su parasını tahsil ediyor” diyor. Son olarak Yeşilkent halkı örgütlenmeli derneklerine, sivil toplum örgütlerine sahip çıkması lazım bireysel olarak sorunların aşılacağını düşünmüyorum”
Mahalle sakini Dilek Taner de, çocukların dereye girme ihtimalinden korktuklarını belirterek, “Çoluk çocuk hasta. Penceremi açsam koku mutfağıma doluyor. Bu dere Yeşilkent’in kanayan yarası” diyor.
Elif Erol da, su sıkıntısına vurgu yaparak “Bazı sokaklarda su var, bazı sokaklarda sular akmıyor. Bu derenin kapanmasını istiyoruz sadece geçiş yollarının değil derenin tamamen kapanmasını istiyoruz. Derenin kapanması için muhtarı her gün çeviriyoruz, yapılacak diyor ilgilenmiyor. Ancak seçim yaklaştığı için derenin geçiş yerlerini yapıyorlar, yoksa onu da yapmayacaklar” diyor. (İstanbul/EVRENSEL)


‘KADİR TOPBAŞ VATANDAŞIN HALİNİ GÖRSÜN’

Duran Ilgaz: Dört yıldır burada ikamet ediyorum 4 yıldır çektiğimiz sıkıntıların sonu yok. Burada yazın sivrisinekten geçilmiyor. Bu bizi olduğu gibi hastanelere, sağlık ocaklarına yönlendiriyor. Çocuklar en ufak şeyde enfeksiyon kapıyor. Bu dere suyu falan değil kanalizasyon! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı bu vatandaşın halini görmeye çağırıyorum. Biz halimizden memnun değiliz. Birinci sınıfa başlayan çocuklar burada mağdur oluyor. Kamyon kasasını getirip sınıfa çevirmişler. Bu vaziyet metropol kent parlayan yıldız Avcılar’ın durumu. Altyapı olarak mağduruz, su bakımından mağduruz, okul bakımından mağduruz. Biz o kadar verdiğimiz atık su vergileri nereye gidiyor, neden bu kanalizasyon yer altına alınmıyor.
Musa Ilgaz: Rahat uyku bile uyuyamıyoruz, temiz hava alalım diyoruz camı açıyoruz pis hava geliyor. Kim ilgileniyorsa hangi belediye başkanıysa gelsin on dakika burada derenin kenarında beklesin. Yetkililer yağmurdan sonra geliyor yağmur yağarken buraya hiç kimse gelmiyor. Biz de insanız biz de yaşamak istiyoruz, biz de temiz hava almak istiyoruz.
Özlem Çakmak: Kaç kere çocuk düştü, biz çocukları kurtarmaya inemiyoruz, fareler evin içinde dolanıyor. Belediyeye gidiyoruz ‘tamam’ deyip bizi gönderiyorlar. Ben buraya geleli 2 sene oldu. 6 ay boyunca suyum akmadı. Artık çözüm istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

‘Yer altı’ gün gibi ortada

SONRAKİ HABER

Depremzede köylüler bu kışı da sokakta geçirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...