11 Eylül 2018 03:46

Optimar'ın anketine göre yeni parti kurarsa İnce'nin oyu düşüyor

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar'ın anketine göre yeni bir parti kurması halinde Muharrem İnce'nin oylarının düşeceğini yazdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma Şirketinin yaptığı son anketin sonuçlarına göre CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye verilen desteğin yeni bir parti kurması halinde düştüğünü yazdı.

Abdulkadir Selvi, "Anketten ne çıktı" başlığıyla yayımlanan yazısında, söz konusu Optimar anketinde katılımcılara "Muharrem İnce CHP'nin Genel Başkanı olduğu takdirde CHP'ye oy verir misiniz?" sorusunun da yöneltildiğini aktardı.

Selvi, bu soruya "Evet" diyenlerinin oranının yüzde 30.1, "Oy vermem" diyenlerin oranının ise yüzde 43.7 olduğunu söyledi.

Selvi, "Muharrem İnce yeni bir parti kursa oy verir misiniz?" sorusuna "'Oy veririm" diyenlerin oranının yüzde 27.7'de kalırken, 'Oy vermem' diyenlerin oranının 56.6'ya çıktığını aktardı. Selvi, "Herkes kendi mahallesinde kalmaya devam ediyor." yorumu yaptı.

Selvi'nin verdiği oranlarda, İnce'ye verilen desteğin yeni bir parti kurması durumunda yüzde 2.83 azaldığı görülüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mabel Matiz, 'FETÖ' suçlaması kapsamında ifade verdi

SONRAKİ HABER

Balbay: Cumhuriyet'e aşı denemesi yapıldı, tutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...