10 Eylül 2018 16:26

Süslü Kadınlar 60 ilde pedal çevirecek

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun 6’ncısı, 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' kapsamında 23 Eylül’de birçok ilde eş zamanlı gerçekleşecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekilmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun 6’ncısı 23 Eylül’de Türkiye’nin pek çok il ve ilçesinde eş zamanlı gerçekleşecek.

Kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet altyapısı desteğini pekiştirmek için onlarca kadının katılarak farkındalık yaratacağı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na Hollanda Kraliyet Havayolları (KLM) de bisiklet desteği verecek.  

İSTANBUL’DAN DİYARBAKIR’A ONLARCA KADIN KATILACAK

Bisikletin ulaşım aracı olarak yaşamın parçası haline gelmesi ve farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda kadınlar rengarenk kıyafetleri, süsledikleri bisikletleri ve şarkılar eşliğinde bisikletlerini sürecek.

Ankara, İzmir, İstanbul, Isparta, Giresun, Diyarbakır, Konya, Kırıkkale, Malatya, Giresun gibi Türkiye’nin 60’dan fazla il ve ilçesinde düzenlenecek olan etkinliğe bisikleti ile tüm kadınlar ve hatta kadınları desteklemek isteyen erkekler de katılabilecek.

Daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekip farkındalık yaratmak üzere yola çıkılan projenin İstanbul ayağında kadınlar Avrupa Yakası’nda Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde buluşurken Anadolu Yakası’nda ise onlarca kadın Caddebostan sahilde buluşarak pedal çevirecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Uygurlara gözaltı, işkence ve kötü muamele’

SONRAKİ HABER

Sardes antik kenti UNESCO’dan iyi haber bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...