10 Eylül 2018 15:58

Aras Kargo’da toplusözleşme süreci başladı

Aras Kargo’da bir süredir örgütlenme çalışması yürüten TÜMTİS yetki belgesini aldı ve firmada toplu iş sözleşmesi süreci başladı.

Aras Kargo logosu

Paylaş

844 şubesi, 28 aktarma merkeziyle, 1500 yerleşim yerinde 10 binden fazla çalışanıyla Türkiye’deki en büyük kargo işletmelerinden biri olan Aras Kargo’da bir süredir örgütlenme çalışması yürüten TÜMTİS yetki belgesini aldı ve firmada toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci başladı.

2015 yılında çoğunluğun sağlanmasıyla Aras Kargo patronu itiraz davası açtı ve toplusözleşme sürecini durdurdu. Dava 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında adliyelerde yaşanan hakim değişiklikleri gibi sebeplerle 22 ay sürdü. İstanbul 16. İş Mahkemesinde görülen davada mahkeme, TÜMTİS’in Aras Kargo’da toplusözleşme için yeterli yasal çoğunluğu sağladığına karar verdi. Aras Kargo patronu mahkemenin bu kararına itiraz etti. İtiraz üzerine dosyanın gönderildiği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi de (istinaf mahkemesi) TÜMTİS lehine karar verdi. Patron bu kez dosyanın temyizi için Yargıtaya başvurdu. Yargıtaydan işçiler lehine karar çıkmasının ardından TİS süreci başladı.

TÜMTİS’ten yapılan açıklamada, “Bu süreci, başarılı bir TİS ile taçlandıracağımıza inanıyoruz. Bunun için de mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz” denildi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Güzelbahçe'de yarış pistine asfalt dökmek için kazıklar çakıldı

SONRAKİ HABER

New York Times: ABD, Afganistan ile ilgili 17 yıldır yalan söylüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...