10 Eylül 2018 13:14

Üniversiteye girip polisin gözaltına aldığı akademisyenler beraat etti

SBF'deki Kobane eylemlerine polisin saldırısı sırasında öğrencilerini korumak isteyen 5 akademisyen gözaltına alınmıştı, duruşmalarında beraat ettiler

Logo: Ankara Üniversitesi

Paylaş

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, öğrencilerin dört yıl önce Kobane'ye saldırıyı protesto ettiği eylemde gözaltına alınan 5 akademisyen, öğrencilerden ayrı olarak süren yargılamanın sonucunda beraat etti. 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, 9 Ekim 2014 tarihinde öğrencilerin Kobane saldırılarını protesto eylemine polis saldırmıştı. Okulun içine giren polis çok sayıda öğrencinin yanı sıra, bina önünde bekleyen idari personel, öğrenci ve akademisyenler arasına da girerek 5 akademisyeni de gözaltına almıştı. Polisin şiddetine uğrayan öğrencilerini koruduğu için gözaltına alınan akademisyenler Aysun Gezen, Nail Dertli, Onurcan Taştan, Celil Kaya ve İlkay Kara'nın davası, öğrencilerden ayrıldı. İki yıl sonra, 1 Eylül 2016 tarihli KHK ile ihraç edilen 5 akademisyen, o dönem üniversite yönetiminin izin vermesiyle yargılandı. Ankara 35. Asliye Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda 5 akademisyen de beraat etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in duruşması ertelendi

SONRAKİ HABER

Muharrem ayı başladı (11 Eylül 2018)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...