10 Eylül 2018 12:51

EMEP’ten grevdeki Süperpak işçilerine destek ziyareti

Emek Partisi İzmir İl Örgütü, 83 gündür grevde olan Süperpark işçilerini ziyaret etti. Ziyarette 'Krizin bedelini zenginleşenler ödemeli' denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Grevdeki Süperpark işçilerine destek ziyaretinde bulunan Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Örgütü üye ve yöneticileri, ekonomik koşulları gerekçe göstererek sıfır zam önerilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Ziyarette asıl faturanın bu süreçten zenginleşerek çıkanlara ödetilmesi gerektiğini ifade etti.

Emek Partisi İzmir İl Örgütü, 83 gündür grevde olan Selülöz-İş üyesi MM Süperpak’ın Torbalı fabrikasındaki işçileri ziyaret etti. “Süperpak işçisi yalnız değildir” sloganları ile işçilerin yanına yürüyen Emek Partisi üyelerini Süperpak işçileri “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları ile karşıladı.

Burada konuşan İl Başkanı Emine Uyar dayanışma mesajlarını ileterek, “Ülkenin içindeki finansal krizin giderek üretime yansıması bekleniyor. Patron bir taraftan kazancına kattığı kârı sizinle paylaşmak istemezken ekonomik koşulları gerekçe göstererek size sıfır zam dayatmasında bulunmak istiyor. Bu koşullarda sıfır zammın kabul edilecek bir tarafı yok. Resmi enflasyon yüzde 18’leri bulmuş durumda” dedi.

‘ZENGİNLEŞENLER KRİZİN BEDELİNİ ÖDEMELİ’

İşçileri ve emekçileri daha zorlu günlerin beklediğini ifade eden Uyar şunları söyledi: “Biz bu krizin sorumlusu değiliz. Bu krizi yaratanlar bu sistemden zenginleşenlerdir. Krizin bedelini de ödemek zorundadır. İşçilerin hak kayıpları ve sizlerin talepleri karşılanmalı. Örgütlü bir şekilde işinize geri dönmeniz sağlanmalıdır. Bunun için patronu zorlamak gerekiyor. Biz de sizlerin yanınızdayız.” EMEP üyeleri beraberlerinde getirdikleri kırtasiye malzemelerini işçilere teslim etti.

SIFIR ZAM DAYATMASI

Avusturyalı MM Süperpak Şirketi ile Türk-İş’e bağlı Selüloz-İş Sendikası arasındaki 4. dönem toplu iş sözleşmesinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine şirketin İzmir Torbalı, Karaman ve Gaziantep’deki fabrikalarında 20 Haziran’da grev başladı. Grev 84. gününe girerken patron henüz sendikaya masaya oturma çağrısında bulunmadı. 250 civarında işçi ise her gün fabrikaları önünde bir araya gelerek grevlerini tam katılımla ve kararlıkla sürdürüyor. İşçiler ücretlerine net 380 lira (ortalama yüzde 23) zam talep ederken siparişlerdeki düşüşleri öne süren patron temsilcileri ise işçilerin bu taleplerine karşılık sıfır zam ve 2 yıl boyunca çalışma garantisi veriyor.

Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman ve beraberindeki TEKSİF, Sağlık İş, Tes-İş, Tez-Koop ve Cimse İş sendikalarınn İzmir şube başkanları ve TEKSİF üyesi Yatsan işçileri da grevi ziyaret ederek erzak desteğinde bulundu. İşçilere seslenen Yıldırım, karşılarında şirket adına bir muhattap bulamadıklarını ifade ederek "Bu belirsizliği ortadan kaldırmak adına uğraşımız devam ediyor. Şimdiye kadar bağıtlanmayan bir toplu sözleşme yok. Sizler vasıflı işçilersiniz, emeğinizin karşılığını almak için yola çıkan işçilersiniz. Eğer bu işletme ülkeden çekilme gibi bir düşüncesi varsa bunu açık bir şekilde dile getirsin. Hakları karşılığında çıkışlar verilsin. Biz de sizi kendi örgütlü olduğumuz işyerlerinde istihdam etmek için çaba gösterelim. Tavşan dağa küsmüş dağın haberin yok. Biz bu işletmenin cirosunun yarısına talip değiliz, talep ettiğimiz rakam yüzde 23e tekabül ediyor. Türkiye'nin şartları da koşulları da ortada. 83 günde kazanım sağlanmaması bir daha kazanım sağlanmayacağı anlamına gelmez. Karamsar olmayın, kendinize güvenin. Bu mücadeleden de zaferle çıkacağız. Sizin buradaki mücadeleniz bu bölgedeki diğer işçilere de örnek olacaktır" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Sözcüsü Öztrak: İktidarı önlem almaya davet ediyorum

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in duruşması ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...