10 Eylül 2018 11:40

TESK'ten ‘Ticari akaryakıt’ talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken, 'Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafının kullandığı akaryakıta 'ticari akaryakıt' uygulaması getirmeli' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren taksici, dolmuşçu, kamyoncu, halk otobüsçü ve minibüsçü olmak üzere tüm taşımacı esnafının kullandığı akaryakıt ürünlerine devlet ticari akaryakıt uygulaması getirmeli" dedi.

Palandöken, "En kötü ihtimalle akaryakıttaki ÖTV kaldırılmalı. Çünkü ulaştırma sektöründe kullanılan akaryakıta lokomotif ürün olduğu için gelen her 1 kuruş zaman A’dan Z’ye her ürünü yakından ilgilendiriyor. Her 1 kuruş zam her ürüne zam olarak yansıyor. Bu da enflasyonu tetikliyor” diye konuştu.

ŞOFÖR ESNAFININ MALİYETİ KATLANIYOR

Şoför esnafının ulaştırma sektöründe karşılaştığı sorunların vakit kaybedilmeden çözülmesi gerektiğini kaydeden Palandöken, “Akaryakıt ve yedek parça fiyatlarının yüksekliği, vergi ödemeleri ve sosyal güvenlik primleri, zorunlu trafik sigorta primleri ve üstüne bir de korsan taşımacıların haksız rekabeti şoför esnafının sırtına yük oluyor. Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafımızın, sorunlarının çözümü ile enflasyon kesinlikle aşağı gelir. Enflasyonun düşmesi ülkenin rahatlamasıdır. Ulaştırma sektörünün bazı girdilerini devlet mutlaka karşılamalıdır” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite öğrencilerinden 'yurtlar erken açılsın' kampanyası

SONRAKİ HABER

Şampiyonlar Ligi rehberi (Gruplar, takımlar ve maç takvimi)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...