Pendik'teki lisede nişanlısını rehin alan zanlı tutuklandı

Pendik'teki bir lisede kadın çalışan, nişanlısı tarafından rehin alındı. Uzman erbaş olan şahıs, 1.5 saat sonra teslim oldu, tutuklandı.

10 Eylül 2018 10:58
Son Güncellenme Tarihi: 11 Eylül 2018 09:29
Paylaş

Pendik Yenişehir Mahallesi'ndeki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde stajyer memur olan kadın çalışan, uzman erbaş nişanlısı tarafından rehin alındı. Birliğinden kaçtığı belirtilen uzman erbaşın 1.5 saat sonra teslim olmasıyla kriz sona erdi. Zanlı ertesi gün savcılık sorgusunun ardından, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından, "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.  Umut Demirkaya  sorgusunda, nişanlısı Hümeyra K.'nın kendisinden gizli sosyal medya hesabı olduğunu öğrenince birliğinden izin alıp İstanbul'a geldiğini, nişanlısının çalıştığı okula gittiğini, tartıştıklarını, farkında olmadan cebindeki bıçağı çıkardığını belirterek, "Suçlamayı bu şekilde kabul ediyorum. Pişmanım" dedi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Polise, Pendik Yenişehir Mahallesi'ndeki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde rehin alma ihbarı yapıldı.

Lise personeli kadının nişanlısı tarafından rehin alınarak tuvalete kilitlendiği belirtildi. Umut D. birliğinden kaçtığını söyleyerek, nişanlısı Hümeyra K'yı bıçak zoruyla rehin aldı.

Bunun üzerine kadını rehin alan şahsı ikna etmek için müzakereci ve özel harekat polisleri de okula geldi.

Özel harekat polisleri, güvenlik gerekçesiyle okuldaki görevlileri, öğrenci velilerini bina dışına çıkartırken, bahçedeki gazetecileri de olay yerinden uzaklaştırdı.

TESLİM OLDU

Uzman erbaşın 1.5 saat sonra teslim oldu.

TUTUKLAMA TALEBİ

Gözaltına alınan zanlı, ertesi gün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Umut D., soruşturmayı yürüten savcı tarafından sorgulandıktan sonra, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

ALDATMA BAHANESİ ÖNE SÜRDÜ

Nişanlısının çalıştığı okula gittiğini, gizli hesabı nedeni ile okulun tuvaletinde tartıştıklarını söyleyen Umut Demirkaya, "Neden beni aldattığını sordum. Beni suçladı ve sinirlendi. Cebimde bıçak vardı, elimi cebime soktum. Tuvalete bir öğretmen geldi. Farkında olmadan bıçağı cebimden çıkardım. Bıçak yere düştü. Öğretmene çıkmasını söyledim, çıkmayacağını söyledi. Kapıyı kapattım. Bıçağı da yere atmıştım, amacım müştekiyi bıçakla korkutmak değildi. Bu sırada polisler geldi, polisler girmesin diye müşteki silahı var diye bağırdı. Çantanın askısı ile boğazını sıkmadım. Müştekiyi bıraktım polislere teslim oldum. Suçlamayı bu şekilde kabul ediyorum" dedi.

TUTUKLANDI

Umut D., savcılık sorgusunun ardından, "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.  Hakimlik sorgusunda, "Üzerime atılı suçlamayı kabul ediyorum, pişmanım" diyen Umut Demirkaya,  tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İstanbul/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Manisa'daki TOKİ mağdurları muhatap bulamıyor

SONRAKİ HABER

Tacikistan'da din adamları, Lenin heykelini restore ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...