12 Eylül 2012 11:43

Bu zamlar emekçinin belini büker

Maliye Bakanlığının zam paketi hazır... Yeni zamlar yolda. 2012 bütçesinin hedefin üzerinde açık vereceğinin ortaya çıkmasından sonra Maliye Bakanlığı bürokratları, 10 milyar liralık ek ‘gelir’ getirecek zam paketi taslağı hazırladı. Taslakta otomotiv, sigara, tapu harcı ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilave ve yeni ve

Bu zamlar emekçinin belini büker
Paylaş

Zaman gazetesinin haberine göre; kırk maddeye yakın taslak paket hazırlayan Bakanlık bürokratları 10 milyar lira civarında bir gelir öngörüsünde bulunuyor. Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün üzerinde çalıştığı tedbirlerin uygulamaya geçmesi halinde otomotivdeki ÖTV ve MTV’nin yanı sıra sigara ve tapu harcı gibi kalemlere zam gelmesi gündeme gelecek. Lüks araçların yanı sıra yüzde 37 olan düşük motorlu araçların ÖTV’sinin de yükseltilmesi öneriler arasında. Bürokratlar indirimli KDV oranları uygulamasından vazgeçilmesinin yanı sıra gayrimenkul yatırım ortaklıklarındaki Kurumlar Vergisi istisnasının kaldırılması konusunu da gündeme getirdi.
Alınan bilgilere göre sigara zammı için yılbaşı beklenecek. Geçen yıl yapılan ancak sigaranın vergisinin yüzde 65’ten 69’a çıkarılmasına ilişkin ÖTV artışının yürürlük tarihi 31 Aralık 2012. Ancak yeni yılda nispi oranın artırılmayarak maktu bir artışın üzerinde durulduğu belirtiliyor.
Maliye Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, “Siyaseten kabul edilmiş herhangi bir öneri yok. Sadece bürokratların alttan ürettikleri öneriler var. Bunların hangilerinin uygulamaya geçip geçmeyeceği ya da taslağın tamamen rafa kaldırılıp kaldırılmayacağı ekonomi yönetiminin vereceği bir karar.” dedi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İŞKUR’un operasyonu ‘iş’e yarar mı?

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin eğitim tablosu: İlköğretim-lise terk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...