17 Şubat 2011 23:49

İtfaiyenin raporunda patlamaların kaynağı LPG

ANKARA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, OSTİM ve İvedik Organize Sanayi bölgelerinde yaklaşık iki hafta önce meydana gelen patlamalarla ilgili raporları tamamladı. Raporlara göre, iki patlama da LPG tüplerinden çıkan gazın ortamı kaplaması ve alev alması sonucu meydana geldi. Ayrıca iş yerlerindeki LPG, asetilen ve oksijen t

İtfaiyenin raporunda  patlamaların kaynağı LPG
Paylaş

ANKARA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, OSTİM ve İvedik Organize Sanayi bölgelerinde yaklaşık iki hafta önce meydana gelen patlamalarla ilgili raporları tamamladı. Raporlara göre, iki patlama da LPG tüplerinden çıkan gazın ortamı kaplaması ve alev alması sonucu meydana geldi. Ayrıca iş yerlerindeki LPG, asetilen ve oksijen tüpleri yangının şiddetinin artmasına ve patlamaların art arda meydana gelmesine sebep oldu.
Şiddetli patlamalar sonucu enkaz yığınına dönen iki iş yerinde de 3 gün boyunca arama ve kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, ilk patlamada hayatını kaybeden 6 kişinin cesedini çıkarırken, yangın ve yıkıntılar arasından 10 vatandaşı da yaralı olarak kurtardı. İkinci patlamada ise 9 vatandaşın cesedini çıkaran ekipler, yangın ve patlamalar devam ederken 5’i önden merdivenle, birini ise sedyeyle olmak üzere toplam 6 işçiyi de yaralı olarak çıkardı.
İKİ PATLAMANIN SEBEBİ DE AYNI
İtfaiyenin raporunda en dikkat çekici konu ise patlamalarının çıkış sebebi oldu. İki patlamanın da çıkış sebeplerinin iş yerlerinde bulunan LPG (muhtelif miktarda) tüplerinden teknik bir arıza veya kaza sonucu ortama yoğun bir şekilde gaz çıkışının olması sonucu, belirlenemeyen bir ısı kaynağından çıkan alev veya kıvılcımla ortamda sıkışan gazın parlaması ve patlaması ile birlikte yangının meydana geldiği açıklandı. Ayrıca iş yerlerinde bulunan LPG, Asetilen ve oksijen tüplerinin de yangının şiddetini artırdığı belirtildi.
Patlamalar sonucu saatleriyle birlikte olay yerine en kısa sürede ulaşıldığının kaydedildiği raporda, patlamaların durumu ve kurtarma çalışmaları da ayrıntılı bir biçimde anlatıldı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Taşeronlaştırma, özelleştirme, denetimsizlik öldürüyor’

SONRAKİ HABER

Özel yapı müteahhitleri üzülmesin (!)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...