09 Eylül 2018 16:46

Pentagon, İdlib için kendi planını önermeye hazır

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Washington’un İdlib’deki 'terör yanlılarıyla mücadele' için kendi planını önermeye hazır olduğunu söyledi.

Joseph Dunford. Fotoğraf: ABD Genelkurmay Başkanlığı

Paylaş

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Washington’un İdlib’deki “terör yanlılarıyla mücadele” için kendi planını önermeye hazır olduğunu, fakat bu konuda Rusya ile işbirliğinin söz konusu olmadığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) yayınladığı açıklamada, “ABD’li askeri yetkililer, İdlib’de terörle mücadele operasyonlarını, alışılagelen büyük bir harekâttan daha etkili bir şekilde sürdürmenin bir yöntemi olduğuna inanıyor. Başkan (Dunford), ABD’nin işbirliğini değil, Amerikan kuvvetlerinin ve araçlarının teröristlerin kentsel ortamda dahi saptanması ve sivillerin arasında minimum kayıplarla imha edilmesi için kullanılmasını kastettiğini belirtiyor” dendi.

Açıklamada ayrıca Dunford’un Rus mevkidaşı Orgeneral Valeriy Gerasimov ile İdlib krizinin başlangıcından beri görüşmediğini ve şimdilik görüşmeyi planlamadığını ifade ettiği kaydedildi.

Pentagon, ordunun değerlendirmelerine göre “Suriye’nin diğer bölgelerindeki şiddetten kaçan yüz binlerce kişinin arasında gizlenmek için yaklaşık 20-30 bin terör yanlısı”nın İdlib’e girdiği bilgisini de aktardı.

‘İDLİB'DEN 5 BİN KİŞİ AFRİN'E GÖÇ ETTİ'

Yoğun bombardımanların ardından İdlib’de bugün sessizlik dikkat çekti.

ANHA’nın haberine göre, cihatçı gruplara yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), iki günlük yoğun bombardımanların ardından Halep, Hama, Lazkiye ve İdlib’de dikkat çekici bir sessizlik olduğunu kaydetti.

SOHR, geçtiğimiz iki gün içerisinde Hama ve İdlib kırsalındaki El Hibet, El Mediq, El Tiwena, El Serc, El Helbe ve Abidin bölgelerine yönelik yoğun bombardımanlarda 22 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Savaş uçaklarının 107 hava saldırısı gerçekleştirdiği, Suriye ordusunun da füze ve helikopterlerle bölgeye saldırdığı bildirildi.

Öte yandan SOHR, son iki günde 5 binden fazla kişinin İdlib vilayetinden Afrin’e göç ettiğini, göç edenlerin çoğunun ise Cisr El Şiğur bölgesinden olduğunu kaydetti.

Suriye’nin güneyinde ise Süveyde’ye bağlı Til El Sefa bölgesinde Suriye ordusu güçleri ile IŞİD militanları arasında çatışmaların sürdüğü kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya parlamentosu önünde Dersim'deki yangınlara dikkat çekecekler

SONRAKİ HABER

ABD, Venezuela’da darbe için askeri yetkililerle görüşmüş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...