09 Eylül 2018 12:11

Kağıt sıkıntısı nedeniyle okullara kitap gönderilemeyecek mi?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ithal kağıt sıkıntısı nedeniyle okullara kitap gönderilemediği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ithal kağıt sıkıntısı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullara kitap yollayamadığına ilişkin iddiaları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Tanrıkulu, Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, ücretsiz dağıtılması için Bakanlık tarafından gönderilmesi gereken kitapların bazılarının okullara gönderilemediği, kitapların basılamadığı ve çok sayıda kitabın dijital olarak gönderilebileceği iddialarının mevcut olduğunu söyledi. İddialar doğru ise hangi kitapların okullara gönderilemediğinin açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, MEB’in kamuoyuna bir açıklama yapıp yapmayacağını da sordu. Tanrıkulu, “Çok sayıda kitabın dijital olarak gönderileceği iddiaları doğru ise, dijital kitap uygulaması ilkokul, ortaokul ve liseleri mi kapsamaktadır?​” sorusunu yönelttiği Bakan Selçuk’a, bilgisayarı olmayan ailelerin çocuklarının, dijital olarak verilen kitapları fotokopilerle çoğaltmak zorunda kalması durumunda zararlarının nasıl karşılanacağını da sordu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İlaçlara zam geldi, ödenek sabit kaldı

SONRAKİ HABER

'Aladağ'daki bilirkişi raporu sanıkları aklamak için hazırlanmış'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa