09 Eylül 2018 11:36

Kılıçdaroğlu: Telekom için suç duyurusunda bulunacağız

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Telekom özelleştirilmesi ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Fotoğraf: Binnur Ege Gürün/AA

Paylaş

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Telekom'u bile haraç mezat sattılar. Bununla ilgili yakında suç duyurusunda bulunacağız. Sorumluların hesap vermesini istiyoruz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirilen il başkanları toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Partisinin 95. yıl dönümüne ilişkin “Cumhuriyet, egemenliğin saraydan alınıp halka verilmesidir. Hani diyorlar ya ‘Egemenlik milletindir’ evet milletindir, ama bunu sağlayan kadrolar Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadrolarıdır” dedi. Kılıçdaroğlu "Dördüncü devrime hazırlanmaktayız. Çağdaş demokrasiyi savunuyorsak güçler ayrılığı ilkesini Türkiye'ye getirmek zorundayız. Baskı kuran, terör estiren değil, halkın isteğini yerine getiren bir devlet yönetimini getirmeliyiz. Yargı bağımsızlığını sağlamalıyız. Biz sadece kendimiz için değil, 81 milyon için demokrasiyi savunacağız" ifadelerini kullandı

Tek Adam rejimini 6 madde ile anlatan kılıçdaroğlu şu i fadelere yer vedi:

1- Bu rejimde tek adam her şeye hakimdir.

2 - Tek adama kendini devlet de benim, millet de benim diye ortaya çıkar.

3 - Hiçbir mahkeme tek adamın fikrini almadan karar veremez. Karar bir yerden alınır, mahkeme onu yerine getirir.

4- Tek adam vatandaştan topladığı verginin hesabını vermez. Bir şey yapacaksa onu da lütuf olarak sunar. Bu yurttaş kimliğinin yok edilmesi anlamına gelir.

5- Medya halkın gözü, kulağı ve sesi olmalıdır. Medya tek adam rejiminde, tek adamın sesi, kulağı ve gözü olmaktadır.

6- Tek adam rejiminde, eğer ülkeyi uçurumun kenarına getirirse bir dış düşman arar ve bütün suçu ona yükler.

'BİZ DEMOKRASİYİ SAVUNUYORUZ'

24 Haziran seçimlerinden önce İYİ Parti’ye geçen 15 CHP’li milletvekiline değinen Kılıçdaroğlu, “Birileri bir siyasal partinin seçime girmesini yargı yoluyla engellemek istediler ama biz demokrasiyi savunan parti olarak engelleri kaldırdık çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz. Keyfi bir yönetim var, basiretsiz bir yönetim var ve süratle hanedanlığa yönelen bir anlayış var” şeklinde konuştu.

30 Ağustos'ta Saray resepsiy onunda sunulan menüyü eleştiren Kılıçdaroğlu, "30 Ağustos'ta Saray'da yemişler... Ejder Meyveli Smoothie (Chia tohumu eşliğinde), Efuli (Liçi meyvesi eşliğinde), Aloevera (Starex meyvesi eşliğinde) bilmen ne... Vallahi dilimizde dönmüyor ama neyse idare edin. Hani bizim meşhur bir lafımız var: 'Ayranı yok içmeye...' diye. Arkasını ben söylemiyorum. Bunların Türkiye'yi getirdikleri nokta budur. Cumhur perişan. Vatandaş ekmek derdinde, önünü göremiyor. Tek adam Saray'da ejder bilmen nesiyle besleniyor. Sizde ahlak var mı ya? Bunu Allah kabul eder mi ya!"

SUÇ DUYRUSUNDA BULUNACAKLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Telekom'un bankalara devriyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.  Telekom özelleştirilmesi üzerinden iktidara yüklenen Kılıçdaroğlu, "Telekom'u bile haraç mezat sattılar. Üstelik öyle sattılar ki adam karını dışarı götürdü, borcunu bize bıraktı. Borcunu biz ödeyeceğiz. Bununla ilgili yakında suç duyurusunda bulunacağız. Sorumluların hesap vermesini istiyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Türk Telekom'un yüzde 55 hissesine sahip olan OTAŞ'ın aldığı 4,75 milyar dolar krediyi ödeyememesi, ülke tarihine en büyük kredi sorunu olarak geçmişti. OTAŞ bu krediyi Türk Telekom özelleştirme bedelini ödeyebilmek için almıştı. Sonunda OTAŞ'ın sahip olduğu Türk Telekom hisselerinin, ödenemeyen kredilerin alacaklısı olan bankalara geçmesine karar verilmişti.

CHP'NİN KURULUŞUNUN 95. YILI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 95’inci kuruluş yıldönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları kaydetti:

“Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, milletimize hürriyet ve hakimiyet temin eden devrimci bir ruhun partisi olarak tanımladığımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 95'inci yıl dönümünde huzurunuzdayız. Partimiz ilk kurultayı olarak kabul ettiğimiz 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi'nden ve 9 Eylül 1923'de Halk Fırkası'yla kuruluşundan günümüze, eksiksiz bir vatanseverliğin kalesi olmuştur. Bu vatanseverlik, tüm mazlum milletleri kucaklayan yönü çağdaş uygarlığa dönük mücadelemizden ilham almaktadır. Bu bağlamda ilke ve devrimlerinizle biçimlendirdiğiniz Türkiye Cumhuriyeti’miz, herkes için adalet ülküsüne bağlı demokrasiyle taçlandırılmış bir Cumhuriyet hedefi ile yeni bir mücadeleye atılmak zorundadır. Türkiye'nin yürüyeceği yol ise hiç tartışmasız sizin yolunuzdur. CHP'nin tüm kadroları, ilke ve devrimlerinizin kuşatıcılığında ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları aşacak azim ve kararlılığa sahiptir. Bu duygu ve düşünceler ile size, silah arkadaşlarınıza ve tüm Cumhuriyet Halk Partililere kuruluşumuzun yıldönümünde şükranlarımı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhun şad olsun." (HABER MERKEZİ)

BÜLENT FALAKAOĞLU’NUN YAZISI: TELEKOM, BORCUNA KARŞILIK BANKALARA DEVREDİLDİ: KUSURSUZ SOYGUN

ÖNCEKİ HABER

‘İdlib’den 5 bin kişi Afrin’e göç etti’

SONRAKİ HABER

‘Aşı yaptırmak, toplum sağlığı için bir sorumluluk’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...