09 Eylül 2018 11:31

‘İdlib’den 5 bin kişi Afrin’e göç etti’

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi 2 günlük yoğun bombardımanların ardından Halep, Hama, Lazkiye ve İdlib’de dikkat çekici bir sessizlik olduğunu kaydetti

Fotoğraf: Abdulkadir Hüseyin Yıldırım/AA

Paylaş

Yoğun bombardımanların ardından İdlib’de sessizlik dikkat çekti.

ANHA’nın haberine göre, cihatçı gruplara yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), iki günlük yoğun bombardımanların ardından Halep, Hama, Lazkiye ve İdlib’de dikkat çekici bir sessizlik olduğunu kaydetti.

SOHR, geçtiğimiz iki gün içerisinde Hama ve İdlib kırsalındaki El Hibet, El Mediq, El Tiwena, El Serc, El Helbe ve Abidin bölgelerine yönelik yoğun bombardımanlarda 22 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Savaş uçaklarının 107 hava saldırısı gerçekleştirdiği, Suriye ordusunun da füze ve helikopterlerle bölgeye saldırdığı bildirildi.

Öte yandan SOHR, son iki günde 5 binden fazla kişinin İdlib vilayetinden Afrin’e göç ettiğini, göç edenlerin çoğunun ise Cisr El Şiğur bölgesinden olduğunu kaydetti.

Suriye’nin güneyinde ise Süveyde’ye bağlı Til El Sefa bölgesinde Suriye ordusu güçleri ile IŞİD militanları arasında çatışmaların sürdüğü kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Karaburun Bilim Kongresi’nde öne çıkanlar: Ne Yapmalı?

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Telekom için suç duyurusunda bulunacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa