12 Eylül 2012 10:39

‘RTÜK 12 Eylül’ü devam ettiriyor’

RTÜK’ün, Diyarbakır’dan yayın yapan Gün Radyo ve Televizyonu’nun ana haber bültenini bir günlük durdurma kararı protesto edildi. RTÜK’ün, ‘Örgüt propagandası yapmak’ gerekçesiyle verdiği karar, basın özgürlüğüne indirilen bir darbe olarak yorumlandı.Gün Radyo ve Tel

‘RTÜK 12 Eylül’ü devam ettiriyor’
Paylaş

Gün Radyo ve Televizyonu emekçileri yaptıkları eylemle kararı kınadılar. RTÜK Diyarbakır temsilciliği önünde toplanan basın emekçilerine Eğitim Sen, DTK, BDP, EMEP ve meslektaşları da destek verdi. Kürtçe ve Türkçe yapılan basın açıklamasında RTÜK’ün kararı 12 Eylül hukukunun devamı olarak değerlendirildi. Televizyonun Haber Müdürü Ömer Tur, Kürtçe yaptığı açıklamada kararı şiddetle kınadıklarını belirterek, “Bir ülkede televizyon ve radyo yayınları faşist bir darbenin yıl dönümünde, üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen, durdurulabiliyorsa, bu o ülkede halen demokrasinin oturmadığının nişanesidir. Gün TV ve Radyo yaptığı çok dilli haberlerle Amed halkını bilgilendirmektedir. Televizyonumuz elbette muhalif kimliğine göre yayın yapacaktır. Böyle olmazsa, bütün kanallardan tek ses çıkacaksa bunca televizyona ve radyoya niye gerek olsun?​” dedi.

İstanbul Çağlayan’da gazetecilerin yargılandığını belirten Tur, “Televizyonumuzun Genel Yayın Koordinatörü Ahmet Birsin de bu davada yargılanmaktadır. Muhalif ve özgür sesleri bastırmak için egemenler her dönem aynı yöntemlere başvurmuşlardır. Basın özgürlük sınırları esasında o ülkenin demokrasi sınırlarıdır. Bizlerde özgür ve muhalif basın emekçileri olarak bu ülkede demokrasi ve özgürlüğün sınırlarını genişletmek için çalışmalarımızı dünden daha kararlı sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından RTÜK Diyarbakır il temsilciliğinin önüne üzerinde ‘Özgür Basın Susturulamaz’ yazılı siyah çelenk bırakıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Habercilik değil rezillik

SONRAKİ HABER

Katalanlar bağımsızlık için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...