08 Eylül 2018 12:53

‘Ekonomideki kötü gidişat hepimizi etkiliyor’

Ankara Batıkent’te Evrensel okurları, ekonomideki gidişatı tartışmak üzere yazarımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu ile bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Nursel İNALCUK
Ankara

Ankara Batıkent’te bir araya gelen Evrensel okurları ekonomideki kötü gidişatı, dövizin yükselme sebeplerini, her gün artan zamların asıl sebebini konuşmak üzere yazarımız Dr. Erkan Aydoğanoğlu ile buluştu.

Ekonomideki olumsuz etkilerin emekçiler üzerindeki yansıması ve çözüm yolları üzerine tartışmaların yapıldığı söyleşide konuşan Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu, ekonomik krizin emekçilere etkisini, Türk lirasının değer kaybetmesinin nedenlerini, işsizliğinin artmasının sebeplerini, kredi ve borçların neden büyüdüğünü anlattı. Aydoğanoğlu, “Ekonomideki kötü gidişatın bedeli, zamlarla ve tasarruf adı altında zor bela geçinen halkı daha da zora sokuyor. Ekonomik problemlerin faturasını halka çıkarmaya çalışan iktidar, krizin asıl nedeni olan kendisine ve sermaye sınıfına ise sonuçtan pay düşürmüyor” diye konuştu. Faturanın halka kesileceğini ve bunun karşısında durulması gerektiğini söyleyen Aydoğanoğlu, 2002 yılından bugüne kadar ekonomideki gidişatı slayt gösterisiyle açık bir şekilde anlattı. Aydoğanoğlu, “Aynı gemide değiliz, aynı mahallenin insanlarıyız, kime oy vermiş olursak olalım ekonomideki kötü gidişat hepimizi etkiliyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

EMEP fabrika önlerinde Flormar işçileri için dayanışma çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

CHP’li 20 eski vekil: Ön seçim yapılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...