08 Eylül 2018 10:43

'Hasta mahpus Aziz Bayın serbest bırakılsın'

İstanbul Galatasaray Meydanı’nın eylemlere kapatılması nedeniyle bu hafta 337. kez gerçekleştirilen F oturumu İHD binası önünde yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) hasta mahpuslar için düzenlenen eylemin 337. oturumunu dernek binası önünde gerçekleştirdi. “337. F Oturması Hasta Mahpus Aziz Bayın serbest bırakılsın”, “Hasta Mahpuslar serbest bırakılsın” pankartı açan insan hakları savunucuları “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” sloganı attı.

Basın açıklamasını İHD Hapishane Komisyonundan Hatice Onaran yaptı. Onaran, polisin engellemesi sebebiyle üç haftadır hasta mahpusları konu edinen “F oturmaları” eylemlerini Galatasaray Meydanında yapamadıklarını söyledi. Onaran bu hafta hasta mahpus Aziz Bayın’ın durumuna dikkat çekti. Onaran, “35 yaşında şizofren olan Aziz Bayın, 8 yıldır  hapishanede tutulmaktadır. Siyasi bir dosyadan 2010-2011 yıllarında Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden 12.5 yıl ve 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nden 2 yıl olmak üzere toplam 14.5 yıl ceza almıştır. Diyarbakır D tipi hapishanesindeyken Edirne E Tipi hapishanesine gönderilen Bayın burada 1 yıl kaldıktan sonra psikolojisinin bozulması üzerine şizofren tanısı ile İstanbul Metris T Tipi'ne sevk edilmiştir. Edirne ve Bakırköy Sinir ve Ruh Hastalıkları hastanelerinden aldığı raporları vardır. Aziz Bayın daha sonra Metris T Tipinden Silivri 9 Nolu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hapishanesine gönderilmiştir. Burada bir müddet kaldıktan sonra İstanbul Maltepe 1 Nolu L tipi hapishanesine sevk edilen Bayın ilk sevk olduğunda tek kişilik hücreye konulmuş daha sonra 3 kişilik hücreye alınmıştır” dedi. Onaran, ağır hasta mahpusların bir an önce serbest bırakılmasını talep etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cemevinin down sendromlu gönüllüleri

SONRAKİ HABER

İran, Erbil'deki Kürt kampına saldırdı: 16 ölü, 40 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...