12 Eylül 2012 09:57

Mimarlar Odasından Mamak Cezaevi proje yarışması

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 12 Eylül darbesinin 32. yıldönümünde Mamak Cezaevinin darbe dönemini anlatacak biçimde değerlendirilmesi için bir fikir yarışması düzenliyor. “Kent Düşleri Yarışmaları”nın 7.si olarak düzenlenen tüm mimarlar ve mimarlık bölümü öğrencilerinin katılabilece

Mimarlar Odasından Mamak Cezaevi proje yarışması
Paylaş


DARAĞACI ÖNÜNDE BASIN TOPLANTISI

12 Eylül Utanç Müzesi’ndeki, darağacı önünde basın toplantısında konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, darbelerle hesaplaşmanın kolay olmadığını Şili’nin hâlâ Pinochet ile hesaplaşmaya çalıştığını belirtti. Mekanları 12 Eylül’le hesaplaşmanın bir aracı olarak gördüklerini belirten Candan, Altınpark Amerikan Golf Kurumu, Gölbaşı Amerikan Üssü gibi cezaevleri ve karakollar dışındaki dönemin işkencehanelerine dikkat çekti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Yöneticisi Bülent Batuman ise ilki Ulucanlar’da yapılan projenin bir benzeri ve devamı olarak gerçekleştirdikleri bu yarışmanın daha zor olduğunu aktardı. Kişilerin 12 Eylül’le hesaplaşmasının toplumsallaşması ve mekanlaşmasının önemli olduğunu belirten Batuman, “12 Eylül’den 12 Mart’a giden süreçte geçmişiyle hesaplaşan nesillerin yetişmesini amaçlıyoruz” dedi.

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 8 ŞUBAT

Şube Başkanı Ali Hakkan da Genelkurmayın kendilerine bu mekanı vermemesini eleştirdi. Hakkan, “Referandumda Başbakanın yaptığı açıklamaların samimi olup olmadığını göreceğiz” dedi. 12 Eylül döneminde altı yıl hapiste yattığını, dört metre karelik bir hücrede 4 kişi aylarca kaldıklarını ifade eden Ulvi Oğuz ise Mamak’ın müze olması girişimini desteklediklerini söyledi.

Yarışma için mimarların 8 Şubat 2013’e kadar başvurması gerekiyor. Değerlendirme sonucu 18 Şubatta belli olacak ve 12 Martta törenle ödüller verilecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da işçi katliamı: 314 ölü

SONRAKİ HABER

Dersimlilerden askerlere suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...