İstanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi, araçlar mahsur kaldı

İstanbul'un her iki yakasında etkili olan gök gürültülü sağanak nedeniyle yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

08 Eylül 2018 10:19
Son Güncellenme Tarihi: 08 Eylül 2018 12:16
Paylaş

İstanbul'un her iki yakasında etkili olan gök gürültülü sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Bazı araçlar trafikte mahsur kalırken toplu taşımada da aksamalar yaşandı.

Anadolu Yakası'nda Kadıköy ve Üsküdar ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle bazı ana arterlerle birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu. Sürücüler, yollarda biriken su nedeniyle zor anlar yaşadı.

Avrupa Yakası'nda da Fatih ve Topkapı civarında dolu yağışı etkili oldu. Güngören, Davutpaşa, Bayrampaşa ve Eminönü bölgelerinde derinliği yaklaşık 1 metreyi bulan su birikintileri oluştu. Araçlarda mahsur kalan sürücü ve yolcuları kurtarmak için olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ayrıca Topkapı alt geçidi ve Fatih Ulubatlı'da TEM'e bağlanan kavşak yoğun su birikintisi nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar ise ıslanmamak için üst geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındı.

İTFAİYE EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Sağanak, trafikte de aksamalara neden oldu. Bazı araçlar, yoğun su birikintilerinin oluştuğu bölgelerde mahsur kaldı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Etkili olan şiddetli yağış nedeniyle sokak aralarında su birikintilerinin oluştuğu Silivri'de de sürücülerin trafikte kontrollü bir şekilde ilerlemeleri uyarısı yapıldı.

TOPLU TAŞIMADA AKSAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Metro İstanbul, sosyal medya hesabı Twitter'da yaptığı duyuruda, hava muhalefeti nedeniyle TF1-TF2 teleferik hatları ile T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında yaşanan aksamanın giderildiğini bildirdi.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde sabah saatlerinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında olacak.

Parçalı ve çok bulutlu geçecek bölgenin doğusu ile İstanbul'da aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörüldüğü ifade edilen açıklamaya göre, rüzgarın kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor. (İstanbul/AA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

ABD'li rap şarkıcısı Mac Miller evinde ölü bulundu

SONRAKİ HABER

7 Eylül 2018 haftasında vizyona giren filmler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...