12 Eylül 2012 09:24

Üçüncü baz istasyonu kurulmak istenince köylüler ayaklandı

BURDUR merkeze bağlı Kayaaltı köyünde üçüncü baz istasyonu kurulmak istenince köylüler eylem yaptı. Yolu kapatan köylüler, baz istasyonu için kazı yapacak GSM şirketi ekibine ve kepçenin geçmesine izin vermedi.Baz istasyonları yüzünden her evde kanser vakalarının görülmeye başladığını s

Üçüncü baz istasyonu kurulmak istenince köylüler ayaklandı
Paylaş

BURDUR merkeze bağlı Kayaaltı köyünde üçüncü baz istasyonu kurulmak istenince köylüler eylem yaptı. Yolu kapatan köylüler, baz istasyonu için kazı yapacak GSM şirketi ekibine ve kepçenin geçmesine izin vermedi.
Baz istasyonları yüzünden her evde kanser vakalarının görülmeye başladığını söyleyen vatandaşlar, Kızılyer Mahallesi’nde toplandı. Üçüncü baz istasyonunu istemediklerini ifade eden vatandaşlar, avukat aracılığıyla dava açtıklarını söyledi. Köylüler, evlere 50 metre yakına kurulacak baz istasyonunu engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Köylüleri ikna etmeye çalışan Köy Muhtarı Kadir Kalaycı, gerekenin yapılacağını, yalnız şimdilik yolu açmaları gerektiğini söyledi. İkna olmayan ve yolda oturan köylüler direnişe devam etti. Eylem sırasında fenalık geçiren köylülere sağlık ekipleri müdahale etti.
Eyleme jandarmanın müdahale ettiğini belirten köylüler, arbede sırasında iki vatandaşın hastanelik olduğunu iddia etti. Köylüler yaralanan vatandaşların ambulansla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldığını ve şikayetçi olacaklarını vurguladı. (BURDUR)

ÖNCEKİ HABER

'12 Eylül darbesi hükmünü koruyor'

SONRAKİ HABER

Pakistan’da işçi katliamı: 314 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...