12 Eylül 2012 08:45

12 Eylül darbesi Van'da protesto edildi

Van’da 12 Eylül askeri darbesi protesto edildi.  Müze yanında toplanan BDP, EMEP, TKP, CHP, HAK-PAR,  İHD, DİSK, KESK, 78’liler Girişimi ve birçok kurum temsilcisi Sanat Sokağı’na kadar yürüdü.‘Kürt sorununda demokratik barışçıl çözüm’, ‘hasta tutsaklara özgürlü

12 Eylül darbesi Van'da protesto edildi
Paylaş

‘Kürt sorununda demokratik barışçıl çözüm’, ‘hasta tutsaklara özgürlük’ ve 12 eylül mağdurlarının fotoğraflarının üzerinde bulunduğu pankartlar taşıyanlar adına açıklamayı 78’liler Girişimi Sekreteri Saime Sürme okudu.

Türkiye’nin bugün demokrasi yolunda daha geriye savrulduğunun altını çizen Sürme, ‘darbeci, militarist, gerici devletin sürekliliği AKP döneminde yeşil biçim altında yürüyor’ dedi.

Darbe anayasası ve kurumlarının kalıcılaştığını belirten Sürme, ‘Sıkıyönetim ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin devamı olarak, Özel Yetkili Mahkemeler yeni biçimler altında sürdürülüyor. KCK operasyonları bahanesiyle binlerce Kürt tutuklanıyor, Terörle Mücadele Yasası ve benzeri yasalar siyasi muhalefetin başında sallandırılıyor’ dedi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Diyarbakır Cezaevi AKP ile devam ediyor'

SONRAKİ HABER

'12 Eylül darbesi hükmünü koruyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...