Sorunlarına çözüm üretilmeyen hayvan üreticileri sınıra yürüdü

KKTC’de zamlar nedeniyle eyleme başlayan üreticiler, sorunlarına çözüm bulunmadığını söyleyerek Kıbrıs Cumhuriyeti sınırına yürüdü.

07 Eylül 2018 11:40
Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Hayvan Üreticileri Birliği üyeleri, arpa ve yeme gelen zamları protesto etmek amacıyla 3 gün önce başlattığı eylemi sürdürüyor. Daha önce Tarım Bakanlığı'nın binası önünde traktörlerle gerçekleştirilen eylemin ardından sorunlarına çözüm bulunmamasını protesto eden üreticiler bu kez de Kıbrıs Cumhuriyeti sınırına yürüdü. Polis üreticilere biber gazıyla saldırdı.

KKTC'de Hayvan Üreticileri Birliği üyeleri, arpa ve yeme gelen zamları protesto etmek için önceki gün Lefkoşa'da Tarım Bakanlığı önünde eylem başlattı. Katırlarla ve traktörlerle bakanlık binası önüne gelen üreticiler, hükümete istifa çağrısı yaptı.

Tarım Bakanı Erkut Şahali ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile görüşen eylemciler, zamların geri çekilmesini istedi, ancak sonuç alınamadı.

EYLEM BUGÜN DE DEVAM ETTİ

Hayvan üreticileri, bugün de eylemlerini sürdürdü. Bakanlık binası önünde toplanan üreticiler, sorunlarına çareyi Kıbrıs Cumhuriyeti’nde arayacaklarını söyleyerek Ledra Palas Sınır Kapısı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Güney'e güneye' sloganları atan üreticiler sınıra yakın bir yerde çevik kuvvet polisleri tarafından durduruldu. Polis, üreticilere biber gazı ile saldırdı.

Üreticiler saldırının ardından yeniden bir araya gelip, bu kez de Cumhurbaşkanlığı'na yürümek istedi. Ancak polis, bu yürüyüşe de saldırdı. 'Açız, ölmeye geldik' sloganları atan üreticilerle polis arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, sorunlarına Kuzey Kıbrıs'ın çare bulamadığını, bu nedenle güneye yürümeye karar verdiklerini söyledi. Arpa ve yeme yapılan zamların geri alınmasını isteyen Naimoğulları, eylemlerinin devam edeceğini söyledi. Türkiye'deki yetkililere de seslenen Naimoğulları, çözüm istediklerini ifade etti. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP'li Bülbül, yasaklanan Cumartesi Anneleri sergisini Soylu'ya sordu

SONRAKİ HABER

İzmir’de ayakkabı imalatçıları sıkıntıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa