07 Eylül 2018 11:35

CHP'li Bülbül, yasaklanan Cumartesi Anneleri sergisini Soylu'ya sordu

Muğla'nın Datça ilçesinde Cumartesi Anneleri sergisinin engellenmesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül tarafından TBMM'ye taşındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Cumartesi Anneleri sergisinin üç yıl önce birçok ilde sergilenmesine karşın, bu yıl Datça’da sergilenmesine neden izin verilmediğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Cumartesi Anneleri ile ilgili Muğla’nın Datça ilçesinde 1 Eylül'de açılması yasaklanan sergiyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Soru önergesinde “Gözaltında Kayıplar - Cumartesi Anneleri” isimli kitaptaki fotoğrafların yer aldığı bu serginin daha önce Ankara, İstanbul, Diyarbakır gibi başka illerde sergilendiğini aktaran Bülbül, “Serginin adının 'Gözaltında kayıplar-Cumartesi Anneleri'  olması serginin yasaklanmasına yeterli mi görüldü” diye sordu. Serginin açılmasına hangi gerekçelerle izin verilmediğine yanıt isteyen Bülbül, “Sergide yer alan 37 fotoğraf tek tek incelenmiş midir? İncelenen fotoğraflar arasında serginin açılmamasına gerekçe olarak gösterilen fotoğraflar var mıdır? Varsa bu fotoğraflar hangileridir ve neden sakıncalı bulunmuştur?​” sorularını sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da 9 işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Sorunlarına çözüm üretilmeyen hayvan üreticileri sınıra yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa