07 Eylül 2018 10:16

Gürer: Çiftçiye verilen destekler yandaş şirketlere aktarılıyor

CHP'li Gürer, çiftçilerin su kullanım hizmet bedeli ve tarımsal sulama borçlarının tarımsal desteklemelerden tahsil edilecek olmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çiftçilerin su kullanım hizmet bedeli ve tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerji borçlarının, tarımsal desteklemelerden tahsil edilecek olmasına tepki geldi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, uygulamanın; devletin, özel şirketlerin çiftçilerden alacağını zorla tahsil etmesi anlamına geldiğini belirtti.

Gürer uygulamaya yönelik şu eleştiriyi yöneltti: “Devlet, çiftçiye destekleme yapmış gibi görünerek, özel şirketlerin çiftçilerden olan alacağının desteklemelerden tahsil edilmesiyle, bu destekler özel şirketlere aktarılmış ve yine yandaşlar korunmuş ve kayrılmış oluyor”.

Çiftçiyi sudan mahrum edecek bu uygulamanın temellerinin, 24 Haziran seçimleri öncesinde, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonunda, TBMM’de çıkarılan torba yasa ile atıldığını hatırlattı.  

KURLAR YÜKSELİRKEN GELEN AĞIR DARBE

Türkiye’de ekonomik sorunların hat safhaya ulaştığını, dövizde yaşanan yükselme ve ekonomik krizin, ülkemizi dönüşü olmayan bir yola sürüklediğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “Böyle bir ortamda çiftçi de ekonomik krizden olumsuz etkilendi. İlaç, gübre, mazot gibi girdi fiyatları önemli ölçüde zamlandı. Büyük mağduriyet yaşayan çiftçiye böyle bir ortamda değişik destek paketleri uygulanması beklenirken, tam tersi bir tavırla, çiftçiye ödenen desteklemelerin kesintiye uğratılacak olması, üreticiye vurulan büyük bir darbedir” ifadelerini kullandı.

Gürer, “Özel şirketler alacaklarının tahsili için dava açmaya bile gerek duymadan, devletin tebliği ile alacaklarını tahsil ediyor. Çiftçiye, üreticiye gösterilmeyen ihtimam özel şirketlere, büyük holdinglere gösteriliyor” eleştirisini getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'nin Hollanda Büyükelçiliği'ne Şaban Dişli getirildi

SONRAKİ HABER

Demirtaş'a 4 yıl 8 ay, Önder'e 3 yıl 6 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...