07 Eylül 2018 09:45

EMEP’ten Selma Gürkan’ın davasına dayanışma çağrısı

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın hükümetin savaş politikalarını eleştirdiği için yargılandığı davanın duruşması öncesi dayanışma çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Merkezi, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın AKP hükümetinin savaş politikalarını eleştirdiği için yargılandığı davanın 9 Ekim’deki duruşması öncesi dayanışma çağrısında bulundu.

İstanbul Küçükçekmece’de “savaşa hayır” başlıklı parti bildirilerini dağıttıkları için tutuklanan EMEP üyeleri Neslihan Karyemez ve Bilal Karaman’ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında adliye önünde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında açılan davanın 9 Ekim’de İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ilk duruşmasına çağrı yapıldı. EMEP’ten yapılan açıklamada, Gürkan’ın siyasi iktidarın savaş politikalarını eleştirdiği için yargılandığı ifade edilerek, siyasi iktidara yönelik her eleştirinin yargılanmaktan, ceza almaktan ve tutuklanmaktan başka bir karşılığı olmadığı dile getirildi. muhalefete “terörist” damgası vuran iktidarın, savaşa karşı olduğunu söyleyen hamile bir kadını dahi tutuklamaktan geri durmadığı belirtilen açıklamada, genel başkanı olduğu partinin üyesine sahip çıkan Gürkan hakkında da dava açıldığı ifade edildi.

‘SİYASİ İKTİDAR VE MEDYA AYAĞI ALGI YARATMAYA ÇALIŞMAKTA’

Geçtiğimiz gün Sabah gazetesinde yayımlanan ve Genel Başkan Selma Gürkan’ı hedef gösteren habere de değinilen açıklamada, “Partimiz, her zaman işçinin, emekçinin yanında olmuş, nerede bir hak direnişi, eylem, mücadele varsa her zaman ilk orada olmuştur. Ancak siyasi iktidar ve onun medya ayağı, bir algı yaratmaya çalışmakta, partimiz hakkında olumsuz haberler yaparak, yıpratmaya çalışmaktadır. Binlerce basın açıklaması yayımlamış, binlerce eylem, miting yapmış, nerede hakkı için mücadele eden tek bir işçi, emekçi varsa onun yanında olmuş bir parti hakkında, bugüne kadar hiçbir haber yapmayan, iktidarın medyası Sabah gazetesinin yaptığı tek haber ise, Genel Başkanımızın ‘Terörden yargılanacak’ başlıklı haberi olmuştur.” denildi. Davanın siyaset yapmayı, düşünce açıklamayı cezalandırmak için açılmış bir dava olduğu belirtilen açıklamada, “Bu dava, yeni Türkiye’de muhalif olmanın, iktidarı eleştirmenin, insan haklarının, hukuk devletinin hatta demokrasinin bir yeri olup olmadığını da bizlere gösterecektir. Tüm emek ve demokrasi güçlerinin değerli temsilcileri ve üyelerini, 9 Ekim saat 09.30’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na dayanışmaya çağırıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekçiler krizden halkçı çıkış yolunu birlikte aradı

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklu Mehdi Boz'dan mektup: Sağlığım hiç iyi değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...