07 Eylül 2018 06:38

Brezilya'da devlet başkanı adayına bıçaklı saldırı

Brezilya'da devlet başkanı adayı aşırı sağcı siyasetçi Jair Bolsonaro karnından bıçaklandı.

Fotoğraf: Agência Brasil/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Paylaş

Brezilya'da, ekim ayında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde adaylığını açıklayan aşırı sağcı siyasetçi Jair Bolsonaro bıçaklı saldırıya uğradı.

AA'nın haberine göre, Sosyal Liberal Parti (PSL) Temsilciler Meclisi üyesi eski subay Bolsonaro seçim kampanyası için Juiz de Fora kentinde katıldığı bir programda karnından bıçaklandı. Bolsonaro'nun oğlu Flavio Bolsonaro Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayı doğrularken, babasının sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Oğlu durumunun iyiye gittiğini belirtse de yeni açıklamalar Jair Bolsonaro'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu gösteriyor.

Bolsonaro'ya acil müdahalede bulunan doktor Luiz Henrique Borsato, Bolsonaro'nun hayati tehlikesinin devam ettiğini ve 7 gün yoğun bakımda kalacağını açıkladı. Borsato, iç kanamayı durdurmak için ilk etapta 2 saatlik bir cerrahi müdahalede bulunduklarını, bağırsaklarda oluşan tahribat için daha sonra ikinci bir ameliyatın gerekli olacağını kaydetti.

SAĞCI BOLSONARO'NUN POPÜLİST SİYASETİ

Geçmişte Brezilya ordusunda yüzbaşı olarak görev yapan Bolsonaro'nun yolsuzluk ve suçla mücadele konusundaki sert söylemleri, kendisini seçim anketlerinde şimdiden eski Devlet Başkanı Lula da Silva'nın ardından en popüler ikinci aday haline getirdi. Bolsonaro Brezilya'nın Trump'ı olarak anılıyor.

Bolsonaro'nun seçim ortağı, Brezilya Emeğin Yenilenmesi Partisinden emekli General Hamilton Mourao da Brezilya'nın yolsuzluk sorununun çözülmesi için ordunun yönetime müdahale etmesi gerektiğini savunan yorumlarıyla kamuoyunun gündemine gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Amerika Açık’ta tek kadınlarda final Williams-Osaka arasında

SONRAKİ HABER

Maradona, Meksika 2. Ligi'ndeki Dorados'u çalıştıracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa