08 Eylül 2018 04:40
Son Güncellenme Tarihi: 08 Eylül 2018 04:44

Amerika Açık’ta tek kadınlarda final Williams-Osaka arasında

Amerika Açık'ta tek kadınlar finalinde ABD'li Serena Williams ile Japon Naomi Osaka karşılaşacak.

Fotoğraflar: Mohammed Elshamy/AA

Paylaş

Sezonun son grand slam tenis turnuvası Amerika Açık'ta tek kadınlarda Serena Williams ve Naomi Osaka finale yükseldi. Final maçı bugün oynanacak.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen turnuvanın yarı finalinde 36 yaşındaki ABD’li tenisçi Serena Williams ile 19 numaralı seribaşı Letonyalı Anastasija Sevastova karşılaştı.

Kariyerinin 24. grand slam şampiyonluğunu kovalayan Williams, 66 dakika süren ve 5 kez servis kırdığı maçı 6-3 ve 6-0'lık setlerle 2-0 kazanarak adını finale yazdırdı. Williams şampiyon olması halinde Avustralyalı Margaret Court'u yakalayacak.

Tek kadınlardaki diyğer yarı final mücadelesinde ise Japon Naomi Osaka, 14 numaralı seribaşı ABD'li Madison Keys'i 6-2 ve 6-4'lik setlerle 2-0 mağlup ederek kariyerinde ilk kez grand slam finaline çıktı.

Serena Williams ilk grand slam şampiyonluğunu kazandığında 1 yaşındaki olan Osaka, grand slam turnuvalarında finale yükselme başarısını gösteren ilk kadın Japon tenisçi oldu. Küçükken hep Serena Williams ile final oynamayı hayal ettiğini söyleyen Osaka, "Onu idolüm olarak değil rakibim olarak görmeliyim" dedi.

Williams ile Osaka arasındaki final maçı bugün oynanacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Hakan'dan 'şarbon' yazısı: Zıkkımın kökünü mü yiyeceğiz?

SONRAKİ HABER

Brezilya'da devlet başkanı adayına bıçaklı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...