06 Eylül 2018 20:30

Angela Merkel, Türkiye ile ilişkilere değindi

Almanya Başbakanı Merkel, 'Türkiye ile yapılan ısrarlı konuşmalar, bazı Alman vatandaşlarının serbest kalmasını sağladı' dedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel , RTL/ntv televizyonlarına verdiği "yaz söyleşisinde" Türkiye ile ilişkiler ve İdlib'e olası operasyon konusunda açıklamalarda bulundu.

Merkel, Türkiye ile yapılan "ısrarlı konuşmalar"ın bazı Alman vatandaşlarının serbest bırakılmasını sağladığını kaydetti.

‘CİDDİ GÖRÜŞ AYRILIKLARI VAR’

Türkiye'deki gelişmeler ve Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşları konusunda Türkiye ile Almanya arasında "ciddi görüş ayrılıkları" olduğunu da söyleyen Merkel , "Türkiye'de hâlâ cezaevinde olan Alman vatandaşları var. Onların serbest bırakılmaları için çabalarımıza devam edeceğiz" dedi. Almanya Başbakanı, bu konuda Türkiye ile yapılan "ısrarlı konuşmalar"ın bazı Alman vatandaşlarının serbest bırakılmasını sağladığını kaydetti.

Ortadoğu'da da durumun belirsiz olduğunu belirten Merkel , "Bu noktada bir köprü kurulması, Türkiye ile uzlaşma önemli. Her şeye rağmen görüş ayrılıkları konusunda açık konuşulacak" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Meksika'da toplu mezardan 166 kafatası çıktı

SONRAKİ HABER

Sivas'ta minibüsün çarptığı ayı öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...